Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πρεμιέρα με πρόκριση για το Soccer Park Παπάγου!

Σέντρα στο γήπεδο Ελληνικού
Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα και των φετινών διοργανώσεων για το Soccer Park Παπάγου, που απέκλεισε για το θεσμό του «Κυπέλλου Φιλίας» χθες Σάββατο μεσημέρι στο γήπεδο Ελληνικού υπό αφόρητη για την εποχή ζέστη (30 βαθμοί Κελσίου) την αντίστοιχη ομάδα του Α.Σ. Σουρμένων με σκορ 4-3. Παρότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Γρηγόρη Βαραδίνη βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο 25λεπτό με 2-0 και 3-1, εντούτοις, μεταμορφώθηκαν αγωνιστικά στην επανάληψη και κυριαρχώντας στο γήπεδο, έφθασαν δίκαια στο τελικό 4-3 υπέρ τους, πανηγυρίζοντας έτσι μια ακόμη σπουδαία επιτυχία.
"Ψυχρολουσία στο ξεκίνημα"

Στο 3ο λεπτό οι γηπεδούχοι "πήραν κεφάλι" στο σκορ, με κοντινό σουτ από πλάγια αριστερά (1-0) και τρία λεπτά αργότερα διπλασίασαν τις επιτυχίες τους με απευθείας εκτέλεση φάουλ (2-0). Προηγουμένως, ο Άρης Σολωμός είχε αποτρέψει μια άλλη παραβίαση της εστίας του, αντιδρώντας ενστικτωδώς σε λάθος απόκρουση με το κεφάλι ενός συμπαίκτη του. Στο 9ο λεπτό ο Αχιλλέας Γκιάτης εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ από μακριά, μπερδεύτηκε ο αντίπαλος γκολκίπερ με τους αμυντικούς του και ο Αλέξανδρος Αρναούτης με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1. Ωστόσο στο 13ο λεπτό ο Σολωμός είδε τη μπάλα να καταλήγει ξανά στο βάθος της εστίας του (3-1), μετά από ένα ευθύβολο και  δυνατό σουτ των αντιπάλων. 

Ο νεοεισελθών Μάνος Τσαγκαράκης  έσωσε δυο φορές την ομάδα του από ένα άλλο τέρμα επεμβαίνοντας  στο 15’ και στο 20’ με αποτελεσματικό τρόπο, διώχνοντας σε κόρνερ μια «φαρμακερή» τραβέρσα και μπλοκάροντας από κοντά, αντίστοιχα. Στο 22ο λεπτό πάλι ο Αρναούτης με υπέροχο ψηλοκρεμαστό «μελέ» από σημαντική απόσταση έγραψε το 3-2 και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για το Soccer Park, αφού ο Χρήστος Κάλτσος μετά από ατομική ενέργεια σούταρε μόλις άουτ δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι (24’).

Ανατροπή στο δεύτερο 25λεπτο

Στο β΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν να ανακάμψουν πλήρως και αφού πρώτα σώθηκαν από δυο  δύσκολες  καταστάσεις στο 2ο λεπτό (ο Τσαγκαράκης με έξοχη επέμβαση είπε «όχι») και στο 5ο λεπτό (πάλι ο τερματοφύλακας έδιωξε με τα ακροδάκτυλά του τη μπάλα για να χτυπήσει αυτή εν-συνεχεία στην αριστερή κάθετη δοκό του), πέτυχαν την ισοφάριση με τον Κάλτσο στο 9ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Παπάγου έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε ταχύτατα και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε με ιδανικό τρόπο στέλνοντας το τόπι στην εστία του τερματοφύλακα των Σουρμένων (3-3)

Πανηγυρισμοί για τη μεγάλη νίκη
Δυο λεπτά μετά (11’) ο Αρναούτης κυνήγησε με πείσμα μια χαμένη μπαλιά, κέρδισε την κόντρα από έναν αμυνόμενο και εισέδυσε από πλάγια αριστερά στην περιοχή, αλλά τελικά σούταρε άουτ αντί να πασάρει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του που περίμενε να επωφεληθεί. Πέρασαν άλλα εννέα λεπτά όταν στο 20’ ο Κάλτσος σούταρε στο δοκάρι, για να κερδίσει την επαναφορά ο προωθημένος  Γκιάτης που με ωραίο γυριστό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του  με 4-3, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε έως το τέλος της συγκλονιστικής αναμέτρησης.


Soccer Park (Βαραδίνης): Σολωμός (14’ Τσαγκαράκης), Νίκος Βαράκης (21’ β΄μέρους Άγγελος Ακρίδας), Άρης Κακαράντζας, Ζάχαρης (25’ β΄μέρους Ιάσων Κακαράντζας), Νίκος Ακρίδας, Γκιάτης, Κάλτσος, Γιώργος Κωτίτσας (21’ α’ μέρους Δημοσθένης Κόρας  - 12΄β΄μέρους Κωτίτσας), Αρναούτης. 

  • Παρών ήταν χωρίς να αγωνισθεί και ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας Δημήτρης – Νικόλας Νικολαΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...