Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακατατάξεις στο Αιγάλεω!

Τέλος ο Μαυρομάτης
Η προχθεσινή, άνετη πρόκριση της ομάδας του Αιγάλεω (επικράτησε με σκορ 4 - 0 του Απόλλωνα Χαλανδρίου στο άδειο από φιλάθλους "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης") για τον τέταρτο γύρο του Ερασιτεχνικού Κυπέλλου Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) δε συνοδεύθηκε από ευχάριστα συναισθήματα, καθώς ευθύς μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο προπονητής του συλλόγου Μάρκος Μαυρομάτης υπέβαλε την παραίτησή του προς τη διοίκηση του σωματείου.

Αυτή βεβαίως δεν ήταν μια εξέλιξη μη αναμενόμενη, καθώς από τα δυο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος -όπου η ομάδα υποχρεώθηκε σε ισάριθμες "λευκές" ισοπαλίες με Καματερό εκτός και Άρη Πετρούπολης εντός- είχαν αρχίσει να διαφαίνονται κάποια "σύνεφα" στον ορίζοντα του "Σίτι", τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα λίγο θέλουν για να μετατραπούν σε... καταιγίδα λόγω της γενικότερης γκρίνιας από πλευράς οπαδών.


Οι τελευταίοι, βλέπουν την ομάδα να απομακρύνεται νωρίς-νωρίς από την κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Α΄ κατηγορίας, καθώς ξεκίνησε με υστέρηση (-2 βαθμών) εξαιτίας της τιμωρίας που της επεβλήθη για τα έκτροπα στον πρόσφατο αγώνα με την Προοδευτική ο οποίος όπως όλοι θυμούνται διακόπηκε σε βάρος του Αιγάλεω εξαιτίας συμπλοκής μεταξύ παικτών και παραγόντων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά κυρίως μετά τη ρίψη φωτοβολίδων και την την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο μερικών ανεγκέφαλων (και οπλισμένων με ξύλα κλπ) νεαρών.

Επιστροφή Παπουτσή
Γεγονός είναι ότι η τρίτη συνεχής θητεία της διοίκησης Παλτόγλου δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Το καλοκαίρι που πέρασε πολλοί ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο βετεράνος Κώστας Παπουτσής, απομακρύνθηκαν και στη θέση τους αποκτήθηκαν άλλοι σε μια προσπάθεια γενικής ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού ώστε τουλάχιστον αυτή τη φορά να κατακτηθεί ο στόχος της επιστροφής στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική κατηγορία. Υπενθυμίζουμε ότι και τις δυο προηγούμενες σεζόν το Αιγάλεω έχασε την άνοδο στους αγώνες μπαράζ που διοργάνωσε η Ε.Π.Ο. ("Ειδικό Πρωτάθλημα") καθώς εμφανίσθηκε με πολλά προβλήματα, λόγω τιμωριών, προστίμων και αποκλεισμού της έδρας του, από επεισόδια και έκτροπα που είχαν προκαλέσει οι (δήθεν) φίλοι του.

Φέτος υποχρεώθηκε να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με σημαντικό ντεζαβαντάζ (αφαίρεση δυο βαθμών και διεξαγωγή των δυο πρώτων εντός έδρας αγώνων του χωρίς θεατές) κάτι που, όπως φαίνεται, ήδη έχει προκαλέσει σημαντική υστέρηση και στην απόδοση των ποδοσφαιριστών, αν εξαιρεθεί ασφαλώς ο αγώνας της Τετάρτης, κόντρα σε έναν αντίπαλο υποδεέστερης δυναμικότητας.

Ο λόγος για την απόφαση του Μάρκου Μαυρομάτη να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, όπως ο ίδιος τόνισε, ήταν η διαφωνία του με την επιλογή της διοίκησης να δεχθεί τον Κώστα Παπουτσή πάλι στην ομάδα, έπειτα από δυο μήνες που είχε απουσιάσει ως παίκτης του Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων στην τοπική διοργάνωση Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του Πελοποννησιακού συλλόγου δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του έμπειρου παίκτη, ο οποίος, ύστερα από μεσολάβιση του τεχνικού διευθυντή του Αιγάλεω Πάντου Τζανετάκου, δέχθηκε να ντυθεί ξανά στα κυανόλευκα για να βοηθήσει το Αιγάλεω στο δύσκολο έργο της κατάκτησης του τίτλου.


Όμως εκτός από την συνεισφορά του Παπουτσή μέσα στο γήπεδο και την λαχτάρα του να δει την ομάδα ξανά στις Εθνικές κατηγορίες, υπάρχει για αυτόν και ένα επιπλέον κίνητρο. Συγκεκριμένα, ο πολύπειρος αμυντικός κατέχει το ρεκόρ να έχει αγωνισθεί με το Αιγάλεω σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες, από την Α΄ μέχρι τη Δ΄ Εθνική (όταν αυτή υπήρχε) αλλά και στην Α΄ κατηγορία της Αθήνας, κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στην 70χρονη ιστορία του Ομίλου. Επιπλέον όμως, αν ο Παπουτσής αγωνισθεί στα μισά από τα ματς της φετινής χρονιάς που απομένουν, τότε θα καταλάβει την πρώτη θέση και στην επετηρίδα των αρχιπιστών του "Σίτι" όλων των εποχών, υποσκελίζοντας από την κορυφή της τον εμβληματικό Δημήτρη Πηγαδίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...