Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

30 χρόνια πριν: Ο Αστέρας Ιτέας στο Εθνικό Ερασιτεχνικό!

Την περίοδο 1986 - 87 ο δημοφιλής Αστέρας Ιτέας (που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής) πήρε μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του σε Εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που από την επόμενη χρονιά θα μετονομαζόταν σε "Δ΄ Εθνική"  λόγω σημαντικής αναδιάρθρωσης των Ομίλων του (θα μειώνονταν από επτά σε τέσσερις).

Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν είχε πείρα από τέτοιες διοργανώσεις, αφού μέχρι τότε αγωνιζόταν σε τοπικό επίπεδο (αρχικά στη Φθιωτιδοφωκίδα/Ευρυτανία και εν συνεχεία στην Ε.Π.Σ. Φωκίδας), έχοντας ως τροχοπέδη τις μεγάλες αποστάσεις που υποχρεώνονταν να διανύσουν οι ποδοσφαιριστές (η ομάδα είχε τοποθετηθεί στο Δ΄ Όμιλο της Νότιο - δυτικής Ελλάδας), χωρίς σημαντικούς πόρους αλλά και σε πείσμα των "Κασσάνδρων" που τον ήθελαν "τελειωμένο" από τον πρώτο γύρο (αφού θα υποβιβάζονταν οι περισσότεροι σύλλογοι από κάθε γκρουπ) εντούτοις πέτυχε ένα μικρό θαύμα!


Με εξαιρετικές εμφανίσεις και έχοντας στο "τιμόνι" της τεχνικής καθοδήγησής του τον αείμνηστο Μιχάλη Ξενάκη, η ομάδα κατάφερε να βρίσκεται μέσα στις πρώτες θέσεις έως και τη 17η ημέρα που ολοκλήρωσε το ήμισι των υποχρεώσεών της (βλέπε βαθμολογία από το ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ").

Επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου βρισκόταν ο -επίσης αείμνηστος- ιατρός και κόσμημα της πόλης της Ιτέας, Αθανάσιος Νοικοκυράκης, ένας άνθρωπος που είχε φροντίσει τα πάντα να λειτουργούν με σωστό προγραμματισμό, ενώ συνεισέφερε με όλες του τις δυνάμεις στις οικονομικές δαπάνες. Γενικός γραμματέας ήταν ένας ακόμη δραστήριος παράγοντας, ο Νίκος Κουτσούκος, ενώ το έμψυχο δυναμικό αποτελούσαν ένα κράμα από έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες, οι παλαιότεροι των οποίων ήταν ο βετεράνος Γιώργος Μαστρογιάννης (που εκείνη τη σεζόν συμπλήρωνε 17 χρόνια στην ομάδα), ο σημερινός πρόεδρος των βετεράνων του Αστέρα Ιτέας Κώστας Καραγιάννης, ο πολύπειρος τερματοφύλακας (με προηγούμενη θητεία σε Λαμία και Αχαρναϊκό) Τάκης Κατσιφλώρος , ο σπουδαίος μεσοεπιθετικός Δημήτρης Ντάσκας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...