70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: το "Σίτι" στο Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ

Για μετεγγραφικές ζυμώσεις στο μεγάλο σύλλογο της πόλης μας κάνει λόγο το δημοσίευμα της "Αθλητικής Ηχούς" της 31ης Ιουλίου 1974, που παραθέτουμε σήμερα. Ο τότε προπονητής του συλλόγου Μίλτος Παπαποστόλου προετοίμαζε τους παίκτες του για τη συμμετοχή στο 7ο κατά σειρά (και τελευταίο) Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ ενώ η διοίκηση του Γιώργου Δαλακούρα βρίσκονταν σε συζητήσεις με τη Λάρισα, για την παραχώρηση του Γιάννη Χρυσοστόμου. "Υπ΄ατμόν" βρίσκονταν ακόμη ο Νίκος Τσιαμπουρής και ο Ζαχαρίας Λυκουρίνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο μετέπειτα πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης.

Θέλετε να μάθετε τι απέγινε η χρονιά; Δυστυχώς, έφερε τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική, ύστερα από μια ολόκληρη δεκαετία επιτυχιών. Ο Παπαποστόλου (μετέπειτα Ομοσπονδιακός τεχνικός) απομακρύνθηκε στα μέσα της χρονιάς και αντικαταστάθηκε από το Βούλγαρο Κότσεβ, ο Χρυσοστόμου δεν πήγε τελικά στον "κάμπο" και μάλιστα ήταν ο σκόρερ της νίκης μας επί του ΠΑΟ (2-1), ενώ ντεμπουτάρισαν οι Στέλιος Αναστασιάδης, Γιάννης Τσίκας (από τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου, ο εξάδελφος του Κώστα), ο Παναγιώτης Λαλούσης από τον Αμπελακιακό Σαλαμίνας, ο Τρουμπούκης απ΄τα Χανιά, ο Κυριαζής από την Καλλιθέα. Ο Λυκουρίνος έμεινε στην ομάδα.

Και η αδικία: Το Αιγάλεω έπεσε κατηγορία, διότι οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ αποφάσισαν τότε να μειώσουν τον αριθμό των ομάδων της Α΄ Εθνικής από 18 σε 16. Έτσι, την "πάτησαν" ο Ολυμπιακός Βόλου και το "Σίτι", καθώς υποβίβασαν πέντε αντί για τρεις συλλόγους, όπως γινόταν μέχρι τότε. Κι όλα αυτά, όταν βεβαιώθηκαν πως ο Πανιώνιος είχε ξεφύγει από την τελευταία πεντάδα της βαθμολογίας, προς τα τέλη της χρονιάς. Τότε το ανακοίνωσαν!!! Η ειρωνία: Το 1975-76 δεν υποβίβασαν κανένα σύλλογο, διότι έκριναν ότι το νέο μέτρο που πήραν ήταν ανεδαφικό και ξαναέκαναν τις ομάδες 18...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου