Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Θρίαμβος του κ. Λάμπρου Σκλαβούνου και στο β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών του Αιγάλεω.

 

Θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του από 1-1-2024 και για την επόμενη 5ετία.

 (Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης)

Καθολική ήταν η επικράτηση του επικεφαλής της παράταξης ΑΙΓΑΛΕΩ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (που στηρίχθηκε επίσημα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.) κ. Λάμπρου Σκλαβούνου και στη Β’ Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών (15 Οκτωβρίου 2023) καθώς ο Αιτωλοακαρνάναςστην καταγωγή εκπαιδευτικός έλαβε 13.113 ψήφους και ποσοστό 75,31%, ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών στην πόλη του Αιγάλεω. Ο κ. Σκλαβούνος θα διαθέτει από 1ης Ιανουαρίου 2024 (όταν και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του) μία πολύ ισχυρή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, όπου εκτός από τον ίδιο θα βρίσκονται 20 δικοί του σύμβουλοι (21 έδρες). Στον αντίποδα, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Γιάννης Γκίκας (που είχε την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας) πέτυχε να λάβει μόλις 4.300 ψήφους (έναντι 6.105 που πήρε στον α’ γύρο) και ποσοστό 24,69%, γεγονός που του εξασφαλίζει μόνο 6 θέσεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Αποχή, η μεγάλη νικήτρια!

Θα πρέπει όμως, να επισημανθεί ότι στο β’ γύρο του Αιγάλεω πρωτοστάτησε δυστυχώς και πάλι η αποχή (που έφτασε στο 68% έναντι 56% του α’ γύρου) Και για να αντιληφθούμε πως ερμηνεύεται αυτό, αρκεί να προσθέσουμε ότι από τους 57.297 εγγεγραμμένους του Δήμου Αιγάλεω στις κάλπες της Β’ Κυριακής προσήλθαν μόλις 18.355 Αιγαλιώτες.


Πολλές οι «καυτές πατάτες»...

Ο νέος δήμαρχος καλείται να ανταποκριθεί άμεσα στις προσδοκίες των δημοτών που του έχουν χαρίσει μία «καθαρή» εντολή, αλλά και να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, προκειμένου το συμφέρον της πόλης μας να τεθεί υπεράνω οποιασδήποτε άλλης σκοπιμότητας, όπως και και το ευκταίο. Υπάρχουν ζητήματα στην πόλη που απαιτούν άμεσα, λύσεις και που δεν είναι εύκολο να τα χειριστεί η νέα δημοτική αρχή, με βάση την υπάρχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Τα παράπονα πολλών δημοτών είναι εύλογα, ωστόσο θα απαιτηθεί μία ευρεία συναίνεση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να δρομολογηθούν δίκαιες και μακροπρόθεσμες λύσεις.


Αναλυτικά ποιοι εκλέγονται από τις δύο πρώτες παρατάξεις:


Με βάσει τους ψήφους που έλαβαν αλλά και με κάθε επιφύλαξη, αφού θα πρέπει τα δεδομένα να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο, με τον κ. Σκλαβούνο εκλέγονται οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι:

 

1.      Κοσμίδης Γεώργιος

2.      Κουτούλιας Ιωάννης

3.      Μαυροθαλασσίτης Σταύρος

4.      Βάϊου Ηλίας

5.      Βελλιανίτη Ανδρονίκη

6.      Ατματσίδης Παύλος

7.      Σέρβος Σταμάτιος

8.      Ψωμιάδη Ζωή

9.      Γεωργούλη Θωμαΐς

10.  Μακαρατζής Χρήστος

11.  Κοντοχρήστος Θεοφάνης

12.  Δρόσου Μαρία

13.  Περράκης Ιωάννης

14.  Γράφας Αλέξανδρος

15.  Μακρής Χρήστος

16.  Καρυπίδης Ηλίας

17.  Λάμπρου Γεώργιος

18.  Δημομελέτης Ιωάννης

19.  Τόλης Γεώργιος

20.  Ρέντζιος Ευάγγελος


Με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το ΑΙΓΑΛΕΩ (του κ. Γκίκα) εκλέγονται: 

1.      Γκίκας Ιωάννης

2.      Μάνδρος Ηλίας

3.      Μανδραφλής Παναγιώτης

4.      Αρβανίτης Χρήστος

5.      Μερκουράκη - Νικολούδη Παναγιώτα

6.      Ασημακόπουλος Νικόλαος

 


Οι υπόλοιπες έδρες κατανέμονται ως ακολούθως: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ (επικεφαλής ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος και υποστηρίχθηκε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) εκλέγει 4 συμβούλους, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ  (Κ.Κ.Ε.) έχοντας επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Καραγιάννη κερδίζει 3 έδρες και η ανεξάρτητη ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΑΙΓΑΛΕΩ (του κ. Κωνσταντίνου Σάμιου) θα εκπροσωπηθεί μόνο από τον επικεφαλής της. Αντίθετα, εκτός δημοτικού συμβουλίου φαίνεται να μένει ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος (με την παράταξη ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ) κ. Παντελής Βαϊνάς.

Τα αποτελέσματα του Α’ Γύρου (Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023)

  • Σκλαβούνος 9.216 ψήφοι (37.59%)
  • Γκίκας 6.105 ψήφοι (24,90%)
  • Μπίρμπας 4.308 ψήφοι (17,57%)
  • Καραγιάννης 3.410 ψήφοι (13,91%)
  • Σάμιος 990 ψήφοι (4,04%)
  • Βαϊνάς 487 (1,99%)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...