Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

«Έφυγε» ο Πάνος Σπηλιόπουλος

Πάνος Σπηλιόπουλος (1939 - 2023)
(Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης)

Συγκίνηση στην πόλη του Αιγάλεω

Έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Πάνος Σπηλιόπουλος, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία. Έχοντας εκλεγεί ανώτατος άρχοντας της πόλης για τρεις τετραετίες (οι δύο πρώτες συνεχόμενες) ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα κοινά του δήμου μας. Έμπειρος δικηγόρος, συνέχισε να εργάζεται μέχρι σχεδόν το τέλος της ζωής του, ενώ το πέρασμά του από τα κοινά ταυτίστηκε με την άνοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (υπό τη σκέπη του οποίου πολιτεύθηκε) στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

«Εμείς στο Αιγάλεω ψηφίζουμε Σπηλιόπουλο» έγραφε το σύνθημα στον τοίχο του Γ’ Νεκροταφείου, την εποχή ακόμη που η Νέα Δημοκρατία κρατούσε, μεταπολιτευτικά, τα ηνία της χώρας (1978). Ο Σπηλιόπουλος, μόλις 38 ετών, είχε να αντιμετωπίσει πολλαπλές αντιξοότητες στο έργο του. Ως διάδοχος του Σταύρου Μαυροθαλασσίτη στο δημοτικό θώκο σήκωνε διπλό «βάρος». Από τη μία να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής του προκατόχου του, από την άλλη να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους από τον κρατικό κορβανά, απέναντι σε «αντίπαλη» κυβέρνηση και «εχθρική» Νομαρχία, που προσπάθησε να τον σπιλώσει, αμφισβητώντας τις επιλογές του. Υπέστη διώξεις, αλλά έμεινε όρθιος. Ο Σπηλιόπουλος πάλεψε και πέτυχε. Όταν χρειάσθηκε, κινητοποίησε τους πολίτες του Αιγάλεω, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του στηρίζοντας τις επιλογές του. Έχοντας άξιο συν-διεκδικητή του δήμου τον αγωνιστή Νίκο Κυριαζόπουλο, έθεσε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Αιγάλεω, βελτιώνοντας όλες τις υποδομές και εγκαινιάζοντας νέες εγκαταστάσεις, δραστηριότητες και δράσεις. Ο Ήλειος στην καταγωγή πολιτικός θα μείνει στη μνήμη της τοπικής μας κοινωνίας όχι ως αλάνθαστος (όλοι όσοι εργάζονται υποπίπτουν και σε λάθη) αλλά σαν ένας άνθρωπος που πραγματικά μόχθησε για το κοινό καλό, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη σε όλους μας για το μέλλον. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...