Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Γκολ και θέαμα από τους βετεράνους Αιγάλεω και Τενεάτη Αθικίων!


(Του Νίκου Δ. – Θ. Νικολαΐδη)

«Χορταστικό» ήταν το σκορ του αγώνα που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Δ.Α.Κ. Αιγάλεω «Εύα Χριστοδούλου» κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω Α.Ο. (σύνδεσμος «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.») και του Τενεάτη Αθικίων Κορινθίας, με τους γηπεδούχους να κατακτούν τη νίκη (5-3) αλλά και τους φιλοξενούμενους να εντυπωσιάζουν με το παιχνίδι τους.

Σε περιπτώσεις σαν αυτές, ωστόσο, όταν παλαιοί φίλοι συναντώνται στο γήπεδο μετά από χρόνια, λίγη σημασία έχει το αποτέλεσμα, που το αναφέρουμε καθαρά για την… ιστορία. Το βασικό μας μέλημα είναι να σας μεταφέρουμε το μήνυμα ότι, ακόμα και σε αυτή την εποχή των περιορισμών και της ανασφάλειας, κάποιοι παλαιοί αθλητές έχουν την όρεξη και το μεράκι να ξεδίνουν, που και που, κλωτσώντας το αγαπημένο τους «τόπι», αποδεικνύοντας σε όλους εμάς τους υπόλοιπους πως τα χρόνια που πέρασαν δεν τους αγγίζουν, ούτε περιορίζουν τη διάθεσή τους για σωστό, ερασιτεχνικό αθλητισμό, μακριά από σκοπιμότητες και ακρότητες.


Πριν την έναρξη της συνάντησης από τον εκλεκτό διαιτητή κ. Χρήστο Βαφίδη, οι «αντίπαλοι» κράτησαν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο σεβασμό στη μνήμη του πρόσφατα αποβιώσαντα αντιδημάρχου Αιγάλεω, Μάριου Μαζαράκη, που δυστυχώς έφυγε από κοντά μας πάνω στο άνθος της ηλικίας του. Ακολούθως, ανταλλάχθηκαν δώρα και αναμνηστικά, μαζί με εκατέρωθεν ευχές για υγεία και ευτυχία, ενόψει και των Άγιων ημερών που πλησιάζουν.


Το Αιγάλεω (προπονητής ο Γιάννης Σάμιος) χρησιμοποίησε στο παιχνίδι τους ακόλουθους παίκτες: Λάμπρο Τσιάκα, Άρη Βασιλειάδη, Κώστα Μπρέχα, Αντώνη Ρούσσο, Τάσο Τσιάκα, Μηνά Υψηλάντη, Βαγγέλη Βαζιουράκη, Κώστα Ζαμπέτα, Θοδωρή Κολοκοτρώνη, Δημήτρη Τσιαμπουρή, Ρομπέρτο Καπλάνη (αρχική 11άδα), Αλέξανδρο Γουνόπουλο, Μπάμπη Σταυρόπουλο (αειθαλής!) και Κωνσταντίνο Σίνο, ενώ παρόντες ήταν οι Φραγκίσκος Μαρτίνος (πρόεδρος των βετεράνων), Τάκης Τσαλαμάγκας, Δημήτρης Παπαϊωάννου («παπί»), Αντώνης Κασδοβασίλης, Σπύρος Κολοκοτρώνης, Δημήτρης Μαγιάσης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Θαρουνιάτης, ο παλαιός διοικητικός παράγοντας του «Σίτι» Σωτήρης Ρουπακιάς, ο Θωμάς Φούφλης κ.α.


Ο Τενεάτης (με υπεύθυνο ομάδας τον κ. Χρήστο Παναγόπουλο)  παρέταξε τους Παναγιώτη Παπά, Μαρινό, Τόγια, Κόλλια, Οικονόμου Γεώργιο και Κωνσταντίνο, Παπαγεωργίου, Θανάση Περαχωρίτη (αρχηγός), Καλαντζή, Διδασκάλου, Κατζένη (αρχική 11άδα) και τους Ευάγγελο Περαχωρίτη, Ηλιακόπουλο και Κεφερλή, ενώ το «παρών» έδωσε και ο φροντιστής Νίκος Ντούρος.


Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο (1-1) από τα τέρματα των Κατζένη (ο Τενεάτης προηγήθηκε στο σκορ) και Ρομπέρτο, ενώ στην επανάληψη ο ρυθμός των γκολ υπήρξε καταιγιστικός: Ο Τσιαμπουρής σημείωσε «χατ-τρικ» (το 2-1, μετά από σουτ του Ρομπέρτο στη δοκό, το 4-2 και το τελικό 5-3) για τους οικοδεσπότες, ενώ ο Ρομπέρτο πέτυχε ένα ακόμη τέρμα, ανεβάζοντας το δείκτη της διαφοράς στο 3-1. Στον αντίποδα, για τους Κορίνθιους σκόραραν ο Κώστας Οικονόμου (μειώνοντας σε 3-2) κι ο Διδασκάλου (4-3).


  • Το ρεπορτάζ του ανωτέρω φιλικού αγώνα αναμένεται να δημοσιευτεί και στην αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ», μερίμνη του ακάματου αθλητικογράφου κ. Γιώργου Ζουρίδη, μία από τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...