Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Καλό σου ταξίδι, Θανάση Παπάζογλου...


(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Σκληρή στάθηκε η μοίρα για τον εμβληματικό, πρώην διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή Θανάση Παπάζογλου (φώτο, από  Άλμπουμ της Panini) που έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 67 του χρόνια. Ο βετεράνος παίκτης τα τελευταία σχεδόν 4 χρόνια ήταν καθηλωμένος λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη την άνοιξη του 2017, όταν δέχθηκε επίθεση από κάποιους γείτονες με αφορμή μία διαφωνία για τη θέση που θα τοποθετούνταν οι κάδοι των σκουπιδιών ! Η ειρωνεία είναι ότι ο άνθρωπος μόλις είχε καταφέρει να αναρρώσει από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση έξω από το σπίτι του.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαρτίου του 1953 ο υψηλόσωμος (1,82 μ.) και ξανθομάλλης κεντρικός αμυντικός (αγωνιζόταν κυρίως στη θέση του «λίμπερο») ντεμπουτάρισε στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας με τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης, στην αρχή της δεκαετίας του ’70. Με τους «κίτρινους» της συμπρωτεύουσας (αρχικά) αλλά και με τη φανέλα του Π.Α.Σ. Γιάννινα εν-συνεχεία (του οποίου διετέλεσε και αρχηγός), έπαιξε πάνω από δέκα «γεμάτες» χρονιές στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τις 270 επίσημες συμμετοχές, ενώ σκόραρε και 5 τέρματα. 

Ήταν διεθνής σε όλες τις Εθνικές Ομάδες (Ελπίδων, Νέων και Ανδρών) ενώ κατά τη διάρκεια της πολυετούς αγωνιστικής του καριέρας κέρδισε τη γενική εκτίμηση των αντιπάλων παικτών και φιλάθλων, χάρις στο καθαρό παιχνίδι του και το αγωνιστικό ήθος που τον διέκρινε. Έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 36 ετών, με τα χρώματα του Α.Ο. Τρικάλων.

Συνολικά ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές και για τις τρεις εθνικές κατηγορίες.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή, με ένα μήνυμά της, η σύζυγός του, με την οποία ο αείμνηστος παίκτης είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. 

Το "Αθλόμετρο" απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

  • Ευχαριστίες στους κ.κ. Δημήτρη Τσακίρη, Γιάννη Μπέτσο και Γιώργο Δρακάκη, για τη βοήθειά τους σε αυτό το αφιέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...