Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Περαστικά σου, Μανώλη Κώττη !!!

 

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Συγκίνηση στο φίλαθλο κόσμο από την είδηση πως ο σπουδαίος βετεράνος Έλληνας σκόρερ Μανώλης Κώττης αντιμετωπίζει από το Σάββατο ένα πρόβλημα υγείας, με τις ευχές όλων μας για ταχεία ανάρρωση να τον συνοδεύουν.

Ο Ρόδιος στην καταγωγή Μανώλης, που σε λίγες μέρες θα συμπληρώσει τα 66 του χρόνια, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική ομάδα του Απόλλωνα Καλυθιών και εν-συνεχεία αναδείχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ της Ρόδου στο πρωτάθλημα της Β΄  Εθνικής, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία, το 1978. Ακολούθως αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, επέστρεψε στη Ρόδο και ξαναγύρισε στην "Ένωση", για να καταλήξει, το Δεκέμβριο του 1984, στο Αιγάλεω. Με το "Σίτι" πήρε μέρος σε 35 επίσημους αγώνες (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), σκοράροντας 6 φορές). Έχει αναδειχτεί μία φορά πρώτος σκόρερ Β΄ Εθνικής, μία φορά 2ος σκόρερ στην Α΄ Εθνική και Κυπελλούχος Ελλάδας το 1983, ενώ σε 147 αγώνες του στη μεγάλη κατηγορία (με Ρόδο, ΑΕΚ και Αιγάλεω) πέτυχε συνολικά 50 γκολ.

Έπαιξε, επίσης, στη Λαμία, στον Ατρόμητο Αθηνών και σε συλλόγους στις ΗΠΑ.

* Στο στιγμιότυπο (στο μέσον), ο Κώττης μαζί με τους συμπαίκτες του στο Αιγάλεω, Δαυΐδ Μαύρο, Νίκολα Νίκτς, τον παράγοντα Λάκη Αλεξίου (αριστερά) και το φυσιοθεραπευτή Στάθη Μητρόπουλο (2ο από δεξιά), πανηγυρίζουν τη σπουδαία επιτυχία επί του Άρη Θεσσαλονίκης με 1-0, για την περίοδο 1984-85.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...