Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Αιγάλεω Α.Ο.: Για 3η φορά στα χρονικά έκανε «νταμπλ»!


(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ένα μάλλον πρωτότυπο στατιστικό στοιχείο σας παρουσιάζει σήμερα το «Αθλόμετρο», χάρις στο πλούσιο αρχείο που διαθέτουμε. Μετά τη φετινή (περίοδος 2018-19)πανηγυρική κατάκτηση των τίτλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας  τόσο στον 7ο όμιλο, όσο και στον Α΄ όμιλο Νότου, από τα αντίστοιχα ανδρικά τμήματα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης του Αιγάλεω Α.Ο., που παράλληλα σήμανε την άνοδο στις ανώτερες κατηγορίες, ο σύλλογος συμπλήρωσε μία τριάδα τέτοιου είδους επιτευγμάτων.


Συγκεκριμένα, την ίδια ακριβώς διάκριση είχαν για πρώτη φορά καταφέρει οι «κυανόλευκοι» αθλητές πριν από 20 ακριβώς έτη (περίοδος 1998-99) όταν επίσης είχαν ανακηρυχθεί πρωταθλητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ Γ΄ Εθνικής.

Επιπλέον, δύο χρόνια μετά (περίοδος 2000-01) είχαν πετύχει και πάλι να κατακτήσουν τίτλους, το μπάσκετ στη Γ΄ Εθνική και το ποδόσφαιρο -με προπονητή το Γιώργο Χατζάρα- στη Β’ Εθνική, εξασφαλίζοντας μάλιστα την επιστροφή του στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα έπειτα από απουσία 16 ετών! 
Η συγκεκριμένη σεζόν, πάντως, είναι η κορυφαία στην ιστορία του σωματείου, αφού τίτλο και άνοδο πήρε τότε και το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της ομάδας (από το τοπικό πρωτάθλημα για τη Β’  Εθνική), είχαμε δηλαδή το «3 στα 3», όπως λέμε!

  • Ποδόσφαιρο: Με οδηγό το Δημήτρη Βέρμπη.


Στην 3η του συνεχόμενη χρονιά με τα χρώματα του «Σίτι» ο πολύπειρος κεντρικός επιθετικός Δημήτρης Βέρμπης, σκοράροντας με μία ποικιλία τρόπων (σουτ, κεφαλιές, φάουλ, πέναλτι) αναδείχθηκε ξανά πρώτος σκόρερ, φτάνοντας, συνολικά τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα. Ευτύχησε να δει την ομάδα του -στην 14η συμμετοχή της στη Γ΄ Εθνική- να κερδίζει τον 2ο της τίτλο και να γυρίζει έτσι μαζί του στη Β’  Εθνική, ύστερα από απουσία 11 ολόκληρων ετών. Εκτός του Βέρμπη που σημείωσε 15 τέρματα (συν 1 στο Κύπελλο ΕΠΣΑ), τα υπόλοιπα 27 γκολ πέτυχαν 12 άλλοι συμπαίκτες του και ένας αντίπαλος, ο πρώην Αιγαλιώτης Μεταλλινός των Αγίων Αναργύρων.


  • Μπάσκετ: Πρώτοι μεταξύ αρίστων οι Καράβολας – Καλλινικίδης!


Σπουδαία κατορθώματα είχαμε και από το τμήμα μπάσκετ φέτος, αφού, εκτός του τίτλου Γ΄ Εθνικής και τη συμμετοχή στο Τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑ, δύο αθλητές ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Ο Άκης Καλλινικίδης, στη 15η χρονιά του με τη φανέλα του Αιγάλεω, κατάφερε να αφήσει πίσω του -και μάλιστα κατά πολύ- το όριο των 5.000 πόντων, σε πάνω από 370 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος. Στον αντίποδα, ο Χριστόδουλος Καράβολας (για 7η χρονιά στο σύλλογο) ξεπέρασε τους 170 αγώνες αλλά και τους 3.000 πόντους, ανεβάζοντας το μέσο όρο σκοραρίσματος πάνω από το 20! Ήταν η κορυφαία χρονιά του σπουδαίου αυτού παίκτη, ο οποίος αναδείχθηκε και 1ος σκόρερ του ομίλου της Γ΄ Εθνικής, παρότι απουσίασε από 2 παιχνίδια.

Υ.Γ. Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας που δεν γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι (με απόλυτους αριθμούς) στις στατιστικές μας επισημάνσεις, αλλά μετά το πρόσφατο κρούσμα αντί-δεοντολογικής ιδιοποίησης στοιχείων μας -χωρίς καν αναφορά της «πηγής»- από δημοσιογράφο μπασκετικής ιστοσελίδας, είμαστε πλέον, πολύ πιο φειδωλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...