Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Μνήμη Γιάννη Παθιακάκη


Ο Γιάννης Παθιακάκης, ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες μέσο-επιθετικούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’70 και του ’80 έφυγε για πάντα από κοντά μας, από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο που τόσο αγάπησε, μία μέρα σαν σήμερα (8 Φεβρουαρίου) του 2001, σε ηλικία μόλις 48 ετών. Ο μυστακοφόρος, σγουρομάλλης παίκτης με το γνήσιο ποδοσφαιρικό ένστικτο είχε γεννηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 1953 και έπαιξε κατά σειρά, σε πολύ υψηλό επίπεδο, για τους συλλόγους της Α΄ Εθνικής κατηγορίας Απόλλωνα Αθήνας (2 φορές), Π.Α.Ο.Κ., Πανιώνιο (με τον οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχος το 1979), Εθνικό Πειραιά και Κόρινθο. 


Τερμάτισε τη σταδιοδρομία του στην ερασιτεχνική ομάδα του Α.Ο. Μελισσίων και ακολούθως έγινε προπονητής με αξιοσημείωτο έργο, αφού εργάσθηκε σε αρκετές ομάδες με έναν τρόπο που έδειχνε συνέπεια και ήθος. 
Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας του Ακράτητου Άνω Λιοσίων, τον οποίο προπονούσε, παρά τις συστάσεις των ιατρών να αποφεύγει τις συγκινήσεις. Το γήπεδο αυτό φέρει, από τότε και σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του, το όνομά του, όπως και ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής («Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.»), που εδρεύει στο Διόνυσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...