Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Μνήμη Λάκη Μαραμενίδη

Σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου του 1934 γεννήθηκε ο σπουδαίος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω Α.Ο. Θεόδωρος ("Λάκης") Μαραμενίδης, μία από τις κορυφαίες αθλητικές φυσιογνωμίες του συλλόγου. Αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική κατηγορία ως επιτελικός χαφ, ενώ ήταν διεθνής με την Εθνική Ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων.


Ο Μαραμενίδης ξεκίνησε τον αθλητισμό από την εφηβική ομάδα ("τσικό") του Αιγάλεω Α.Ο. και το 1953 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην α΄ομάδα, που μετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 Αθηνών, κατακτώντας τον τίτλο της (1954). Την επόμενη πενταετία αγωνίσθηκε στην κορυφαία κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών, έχοντας να αντιμετωπίσει τους καλύτερους μέσους των σπουδαίων αθηναϊκών συλλόγων (ΠΑΟΑΕΚΑπόλλων ΑθηνώνΠανιώνιοςΑστέρας ΑθηνώνΦωστήρας Ταύρου). 

Το 1961 αναδείχτηκε πρωταθλητής Β΄Εθνικής και τα επόμενα τρία χρόνια ήταν βασικός με το Αιγάλεω στην Α΄Εθνική, σημειώνοντας παράλληλα και 19 τέρματα. Το 1965 πήρε έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή στη Β΄ Εθνική και το 1965-66 τερμάτισε τη σταδιοδρομία του. Ουδέποτε δέχθηκε να εγκαταλείψει την ομάδα που τον ανέδειξε, παρότι είχε δελεαστικές προτάσεις από μεγαλύτερους συλλόγους. Μετά δε το τέλος της αγωνιστικής του δράσης ανέλαβε επί σειρά ετών το εφηβικό τμήμα του συλλόγου του Αιγάλεω αναδεικνύοντας αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, ενώ κατά τη διάρκεια της περιόδου 1981-82 ήταν για ένα διάστημα προπονητής της ανδρικής ομάδας, μαζί με τον Τάκη Τσαλαμάγκα.
Ήταν παντρεμένος και έχει αποκτήσει δυο παιδιά. Ο Λάκης Μαραμενίδης απεβίωσε στις 26 Φεβρουαρίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο άθλος των νέων του «ματωμένου» Νοέμβρη.

  Η εξέγερση του Νοεμβρίου του ’73 συσπείρωσε το λαό, αφύπνισε πολλές συνειδήσεις που έως τότε αποδέχονταν τη δικτατορία ή είχαν συμβιβαστεί...