SAVE EGALEO

Τα μέλη της Επιτροπής Σωτηρίας του Αιγάλεω Α.Ο. (2009-10)

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

8 χρόνια δίχως το Γιώργο Γιαννακόπουλο


Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα του Αιγάλεω Α.Ο. κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ήταν ο αείμνηστος Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο οποίος έφυγε τη ζωή σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια. Γεννημένος στην Καλλιθέα το 1941 και γιος του παλαιού παίκτη του Πανιωνίου Αντώνη Γιαννακόπουλου, ο νεαρός Γιώργος ανδρώθηκε στις αλάνες της γειτονιάς του, εκεί όπου έπαιζε μπάλα  και ο μικρότερος αδελφός του, Γιάννης (1945 – 2009). Ο Γιαννακόπουλος έπαιζε στη μεσαία γραμμή σαν «κόφτης», αλλά του άρεσε να προωθείται συχνά στην αντίπαλη περιοχή, όπου και σκόραρε, ιδιαίτερα με κεφαλιά – «ψαράκι». Το 1958 και ενώ ήταν αθλητής του Εθνικού Κουκακίου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του Πανιωνίου, όπου υπέγραψε συμβόλαιο. Με το σύλλογο της Νέας Σμύρνης αγωνίσθηκε μέχρι το 1963 γνωρίζοντας σημαντικές επιτυχίες. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του φάνηκε να γίνεται τότε, καθώς τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, στον οποίο έμεινε μέχρι το 1966 κατακτώντας δύο τίτλους πρωταθλητή (1964, 1965).


Καθώς δεν είχε καταφέρει να μονιμοποιηθεί  στους «πράσινους» πήρε μετεγγραφή για το Αιγάλεω, ως μέρος των ανταλλαγμάτων για την μετακίνηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου από το «Σίτι» στον Π.Α.Ο. Στην ομάδα της πόλης μας είχε την τύχη να βρει δύο ακόμη εξαιρετικούς συμπαίκτες της μεσαίας γραμμής, τον Τάκη Μαρκόπουλο και τον Πρόδρομο Κυριακίδη, με τους οποίους ταίριαξε ιδανικά και οι τρεις τους αποτέλεσαν, κατά γενική ομολογία δημοσιογράφων και φιλάθλων, την καλύτερη τριάδα παικτών κέντρου στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, επί σειρά ετών.
Στο Αιγάλεω ο Γιαννακόπουλος θήτευσε μέχρι και το καλοκαίρι του 1973, έχοντας πετύχει να συμμετάσχει σε αγώνες του Βαλκανικού Κυπέλλου (1970), στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας της ίδιας χρονιάς και έχοντας πάρει την 4η θέση στο Εθνικό Πρωτάθλημα της περιόδου 1970-71, την υψηλότερη στην ιστορία της ομάδας.
Ο Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε τη σπουδαία σταδιοδρομία του στο σύλλογο της Καλλιθέας το 1976, έχοντας προηγουμένως ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, με τα χρώματα τριών διαφορετικών σωματείων. Επίσης είχε χρισθεί διεθνής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ανδρών του 1959, ενώ υπήρξε στέλεχος και της Εθνικής ομάδας των Ενόπλων.
Ακολούθως ασχολήθηκε με την προπονητική στον Πανιώνιο και την Καλλιθέα, αναδεικνύοντας πολλά ταλέντα. Επί σειρά ετών διετέλεσε και μέλος των συνδέσμων παλαιμάχων του Πανιωνίου και του Αιγάλεω. Πέθανε πρόωρα σε ηλικία 69 ετών, στις 2 Αυγούστου του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω τίμησε Κρητικό Μαραθωνοδρόμο!

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2024) Το μεσημέρι της  Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2024  πραγματοποιήθηκε στο Κρητικό κέντρο « Αόρη » η ...