Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Σαν Σήμερα (6 Ιουνίου)

1949: Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο του Έβρου ο ποδοσφαιριστής -και μέχρι σήμερα προπονητής ποδοσφαίρου- Γιάννης Ματζουράκης. Ακολούθως οι γονείς του και αυτός κατέφυγαν στη Ρουμανία μετά τη λήξη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου ως πολιτικοί πρόσφυγες. Ο Ματζουράκης  έπαιξε ποδόσφαιρο (επιθετικός) στην Κλουζ και τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα στον Π.Α.Ο.Κ., τη Λάρισα και τον Ηρακλή. Στην μετέπειτα πολυετή καριέρα του σαν τεχνικός έφτασε έως και τον "πάγκο" του Ο.Σ.Φ.Π., ενώ εργάσθηκε και στην Κύπρο. Ανέλαβε το Αιγάλεω το καλοκαίρι του 1983 και το κράτησε στην επαγγελματική Α΄ Εθνική, επίσης το έφτασε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αποχώρησε στα μέσα της επόμενης σεζόν (1984-85) αλλά επανήλθε στα τέλη της μεθεπόμενης (1985-86) και διατήρησε την ομάδα στη Β΄ Εθνική. Ξεκίνησε και τον άλλο χρόνο (1986-87) όμως δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν.

  • Στη φωτό (άνω) διακρίνεται σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την πρώτη χρονιά του στην ομάδα, μαζί με το Δημήτρη Κλη.





1965: Το Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας με σκορ 3-1 το Βύζαντα Μεγάρων στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των αγώνων «μπαράζ» ("τουρνουά πρωταθλητριών ομάδων") για 2 θέσεις στην Α’ Εθνική κατηγορία, που έγιναν μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των τεσσάρων (τότε) ομίλων της Β’ ΕθνικήςΤα πολύτιμα τέρματα του «Σίτι» είχαν πετύχει οι Μήτσος Εξωμανίδης (2) και Γρηγόρης Αναστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...