Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Αιγαλιώτικο "Σαν Σήμερα" (30 Απριλίου - 3 Μαΐου)


(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Στις 30 Απριλίου του 1950 γεννήθηκε ο Σταύρος Χρυσαφίδης, ακραίος αμυντικός ποδοσφαιριστής με αξιόλογη καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έπαιξε κατά σειρά στον Αιγάλεω Α.Ο., στον Α.Ο. Χανίων και στον Ορφέα Αιγάλεω. Διακρινόταν για τις επελάσεις του από τα άκρα.

Την Πρωτομαγιά του 1983 το Αιγάλεω συνέτριψε εντός έδρας τον Ιωνικό Νικαίας με σκορ 4-0 για την 33η αγωνιστική του τελευταίου πρωταθλήματος Νότιου Ομίλου στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Δυο γκολ είχε πετύχει ο Κώστας Τσίκας (που καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους κατά την αντικατάστασή του) και από ένα οι Πηγαδίτης και Χατζησκουλίδης.

Στις 2 Μαΐου του 1965 το Αιγάλεω υπέταξε στις ιστορικές "λαμαρίνες" με 4-1 το Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου, στο πλαίσιο της 29ης (προ-τελευταίας) αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Τρία γκολ είχε σημειώσει ο Τάκης Μαρκόπουλος κι ένα ο Μήτσος Εξωμανίδης.

Στις 3 Μαΐου του 1969 γεννήθηκε στη Νιγηρία της Αφρικής ο ικανότατος κεντρικός επιθετικός Ρόλαντ Γουόρι, ο οποίος έπαιξε με επιτυχία στην Παναχαϊκή (υπήρξε συμπαίκτης του αείμνηστου Αμαέκι Ότιτζι), στο Αιγάλεω (όπου το όνομά του έγινε σύνθημα στα τραγούδια των οπαδών του "Σίτι"), στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στον Ατρόμητο Περιστερίου.

Στις 3 Μαΐου του 1981 το Αιγάλεω θριάμβευσε με σκορ 2-1 μέσα στο ξερό (τότε) γήπεδο της "Νήαρ Ήστ" στην Καισαριανή επί του γηπεδούχου Εθνικού Αστέρα, για την 34η αγωνιστική του Νότιου Όμιλου της Β΄ Εθνικής, χάρις σε γκολ του Χατζησκουλίδη με κεφαλιά και του Πηγαδίτη με ισχυρό σουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...