Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Το μοιραίο 1979 (Μέρος 2ο: "Αγωνιώδεις προσπάθειες")

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Αιγάλεω εναντίον της Ρόδου (όταν με γκολ των Χατζησκουλίδη και Βάγγη στο β΄ημίχρονο θεμελιώθηκε η πολύτιμη νίκη) δεν είχε συνέχεια στο στάδιο των Σερρών μια εβδομάδα μετά (Κυριακή 7 Ιανουαρίου) καθώς ο Πανσερραϊκός επικράτησε του «Σίτι» κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με σκορ 2-1. Το «γκολ της τιμής» για το Αιγάλεω σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο σπεσιαλίστας Δημήτρης Πηγαδίτης, τέσσερα μόλις λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε με διπλή προσπάθεια -σε πέναλτι που κτύπησε- ο Ταράσης και το οποίο αρχικά απέκρουσε ο Συρίγος. Το Αιγάλεω άφησε καλές εντυπώσεις στους Σερραίους φιλάθλους αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα και βρέθηκε τώρα μόνο του στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς. 


Βάγγης
Ακολούθησε ο εντός έδρας αγώνας με τον Ο.Φ.Η., στον οποίο δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, η οποία ήρθε πολύ αγχωτικά με πέναλτυ του Πηγαδίτη στο 24ο λεπτό. Την «εσχάτη των ποινων» κατελόγισε ο Σερραίος διαιτητής Πασχαλίδης, όταν ο ακραίος αμυντικός των Κρητικών Γιώργος Βλάχος είδε τη μπάλα από σέντρα του Βάγγη να βρίσκει, μάλλον ακούσια όμως, στο χέρι του. Μια ακόμη έξοδος του Αιγάλεω στην επαρχία συνοδεύτηκε από ήττα, αυτή τη φορά στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας από την τοπική («νεοφώτιστη» εκείνη τη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία) ομάδα, που επικράτησε στις 21 Ιανουαρίου με 1-0, χάρις σε ένα εύστοχο πέναλτι του Βασίλη Κρητικού στο 78ο λεπτό. Ο μήνας (και μαζί του ο γύρος) έκλεισε με μια ελπιδοφόρα νίκη για το πρωτάθλημα (3-0 την Καβάλα στο δημοτικό στάδιο με δυο τέρματα του Φοράκη κι ένα του Πηγαδίτη με απευθείας φάουλ) αλλά και με έναν πικρό αποκλεισμό απ’ το Κύπελλο, αφού στις 31 του μηνός ο Απόλλων Αθηνών πήρε άνετα την πρόκριση για το γ’ γύρο (στον πρώτο γύρο το Αιγάλεω είχε αποκλείσει με σκορ 3-2 τη Λάρισα) νικώντας στη Ριζούπολη με 2-0. 



Φίλαθλοι Αιγαλιώτες που βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου του Απόλλωνα ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες εις βάρος του προπονητή Μπέλα Πάλφυ (ξεχνώντας δυστυχώς, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες στιγμές, την έως τότε προσφορά του) με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εγκαταλείψει την ομάδα στις 2 Φεβρουαρίου, για να τον διαδεχτεί ο μέχρι τότε βοηθός του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του συλλόγου Τάκης Μαρκόπουλος. 


Επισημαίνεται εδώ ότι την προηγούμενη χρονιά, όταν το Αιγάλεω κατατάχθηκε στην 11η θέση της Α΄ Εθνικής, βοηθός του Πάλφυ ήταν ο επίσης παλαίμαχος παίκτης του σωματείου, Δημήτρης Λάρδας.



  • Όσον αφορούσε στη βαθμολογία, με το κλείσιμο του πρώτου γύρου (17 αγώνες) η κατάσταση είχε διαμορφωθεί ως εξής: ... Καστοριά 15 βαθμοί, Λάρισα 14 βαθμοί, Ρόδος 13 βαθμοί, Παναχαϊκή 12 βαθμοί, Καβάλα και Αιγάλεω από 11 βαθμούς, Πανιώνιος 10 βαθμοί και Πανσερραϊκός 8 βαθμοί. Υπενθυμίζουμε ότι οι δυο τελευταίοι υποβιβάζονταν στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...