Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Το μοιραίο 1979 (Μέρος 4ο: "Μια σπουδαία νίκη!")

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Τις παραμονές του κρισιμότατου αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. στο Αιγάλεω (ο οποίος θα δίνονταν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου του 1979 και όπου η νίκη, πια, αποτελούσε «μονόδρομο» για το «Σίτι») δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση του τέως αντιπροέδρου -και παλαιού αξιωματικού- Σωτήρη Χριστοδούλου να διεκδικήσει την προεδρία του Ομίλου στις αρχαιρεσίες που είχαν προγραμματισθεί για το τέλος του μήνα. Μάλιστα στο ψηφοδέλτιό του έγινε προσπάθεια να περιληφθούν νέοι και άφθαρτοι παράγοντες (Κουκής, Μήλας, Μαρκόγιαννης, Ζερικιώτης, Κανάκης κ.α.) ύστερα και από την παρέμβαση του συνδέσμου φιλάθλων «Θύρα 1». Από την άλλη, φαίνεται πως ο πρώην πρόεδρος και τώρα μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής -που είχε οριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της οποίας η θητεία έληγε σύντομα- Γιώργος Καραμπατέας, αναθεωρώντας την αρχική πρόθεσή του να αποσυρθεί από τα κοινά του συλλόγου, θα αποτελούσε το λεγόμενο «αντίπαλον δέος» στις επικείμενες εκλογές.


Εκτός των αγωνιστικών προβλημάτων από τη δύσκολη βαθμολογικά θέση στην οποία βρισκόταν από καιρό η ομάδα –αποτέλεσμα του πολύ άσχημου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα- ο τεχνικός Τάκης Μαρκόπουλος είχε να αντιμετωπίσει και τις -μάλλον εύλογες- διαμαρτυρίες δυο βασικών του παικτών, του διεθνή Μπάμπη Σταυρόπουλου και του ταλαντούχου Χρήστου Κωνσταντόπουλου, οι οποίοι με δηλώσεις τους στον Τύπο γνωστοποιούσαν τη δυσφορία τους για τον παραγκωνισμό τους από τη βασική ενδεκάδα. 

Υπό τη «σκιά» όλων αυτών των δυσχερειών, η ομάδα κατέβηκε αποφασισμένη στο γήπεδο να αποδείξει ότι δεν είχε «ξοφλήσει» και πραγματικά, μετά από μία επιβλητική εμφάνιση εναντίον του «δικέφαλου του Βορρά» οι «κυανόλευκοι» θριάμβευσαν δίκαια με σκορ 1-0 μπροστά σε πάνω από 7.000 θεατές που –στην πλειοψηφία τους Αιγαλιώτες- πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη νίκη. Το πολύτιμο γκολ είχε σημειώσει με πέναλτι ο Πηγαδίτης στο 20ο λεπτό, με τον Βάγγη να «κλέβει την παράσταση» χάρις στις περίτεχνες ενέργειές του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.




(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...