Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τίμησαν τη μνήμη του Ηλία Νικολαΐδη

Οι δυο ομάδες σε πλήρη παράταξη.

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Συγκίνηση χθες βράδυ στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα που δόθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του αθλητικού παράγοντα και παλαιού πρωταθλητή μηχανοκίνητου αθλητισμού Ηλία Νικολαϊδη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Αγίας Ελεούσας και του Αιγάλεω βρέθηκαν μαζί στα «Ριμινίτικα», έναν χώρο που λάτρεψε ο μεγάλος απών και αφιέρωσε ολόκληρη τη δραστηριότητά του, προκειμένου να τιμήσουν έναν δικό τους άνθρωπο που όσο κανείς άλλος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τις δυο μεγάλες του αγάπες, την τοπική «Α.Π.Ε. Αγίας Ελεούσας» και τον «Αιγάλεω Α.Ο.» 


Από αριστερά: Γιώργος Καπλάνης, Δημήτρης Μαρκόπουλος,
Γιώργος Νικολαΐδης, Τάκης Γιανόπουλος.
Στην εκδήλωση παρέστη ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Λεωτσάκος, οι τρεις αντιπρόεδροι της «Αγίας» Γιώργος Νικολαίδης (αδελφός του εκλιπόντα), Γρηγόρης Καίσαρης και Αλέκος Καρδαράς, ο ταμίας του συλλόγου Πάνος Καρατζάς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Σπυρόπουλος και Μιχαήλ Δαλαταριώφ. Παρούσα, φυσικά και η οικογένεια του Ηλία Νικολαίδη, η σύζυγος και τα παιδιά του, Νίκος και Μαίρη. Τις βραβεύσεις -με καλαίσθητες πλακέτες- έκαναν ο αρχηγός των παλαιμάχων της Αγίας Ελεούσας Τάκης Γιαννόπουλος και ο βετεράνος του «Σίτι» Δημήτρης Μαρκόπουλος. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του τιμώμενου, όπως και στη μεγάλη του προσφορά στα δυο γειτονικά σωματεία. Στο γήπεδο βρέθηκαν ακόμη οι βετεράνοι του Αιγάλεω Τάκης Τσαλαμάγκας, Παναγιώτης Κατσικογιάννης, Παντελής Τζανουδάκης, Δημήτρης Παπαϊωάννουπαπί») και ο προπονητής Χρήστος Καλογήρου

Φάση από τον αγώνα
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δυο ομάδες πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα, μοιραζόμενες γκολ (2 – 2) αλλά και εντυπώσεις. Στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Ιωαννίδη (7’) για να ισοφαρίσει ένδεκα λεπτά αργότερα (18’) ο Ζαμπέτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Βαζιουράκης όταν ανατράπηκε από το γκολκίπερ Γουσέτη. Ακολούθως η Αγία Ελεούσα είχε ένα σουτ στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπέλα. Στην επανάληψη (κρατήθηκαν δυο 30λεπτά ημίχρονα από το διαιτητή Γιώργο Παρασκευόπουλο) ο Τσιαμπουρής τροφοδότησε με υπέροχο τρόπο τον Καλογερόπουλο, που με δεξί σουτ έδωσε την πρωτοπορία στον «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.». Το σκορ έκλεισε ο Σίνος με διπλή εκτέλεση πέναλτι (το πρώτο σουτ έδιωξε με τα πόδια ο Βαμβακούσης) ακριβώς στην εκπνοή της συνάντησης. 

Χρέη ιατρού αγώνα είχε η Τάνια Αρμάου.

Α.Π.Ε. Αγία Ελεούσα: Γουσέτης (Βαμβακούσης), Κυριμάκης, Θεολόγου, Τσίλης, Γιαννόπουλος, Κορακάκης, Ιωαννίδης, Τσουκαλάς, Θ. Κολοκοτρώνης, Καρλής, Τσεκερίδης (Σίνος, Δημητρίου). 

  • Παρόντες και οι Κακαβάς, Κυβέλος.


Αιγάλεω Α.Ο.: Μπέλας, Συνοδινός (Νταγκίνης), Μπρέχας (Βασιλειάδης), Ρούσσος, Λαμάι, Δημητρίου (Πλασκασοβίτης), Ζαμπέτας, Γεωργακόπουλος, Καλογερόπουλος, Τσιαμπουρής, Βαζιουράκης (Σάμιος). 

  • Παρών κι ο Άγγελος Κελεσίδης, που όμως δεν αγωνίσθηκε λόγω απρόοπτου κωλύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...