Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Σαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου

Αλ. Πέτροβιτς
1976: ΟΦΗ - Αιγάλεω 1 - 1, για την "πρεμιέρα" του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής. Το Αιγάλεω κατέβηκε στο γήπεδο Ηρακλείου έχοντας προπονητή το γυμναστή Χρήστο Μητσιώνη και αντιμετώπισε κλίμα τρομοκρατίας από τους Κρήτες οπαδούς οι οποίοι κακοποίησαν τους Φραγκίσκο Μαρτίνο, Δημήτρη Πηγαδίτη και Τάκη Τσαλαμάγκα. Το "χρυσό" γκολ του "Σίτι" πέτυχε ο Πέτρος Βενέτης. Παρά τα εκτεταμένα έκτροπα, ουδεμία ποινή επεβλήθη στον Ο.Φ.Η., ο οποίος κατέκτησε και τον τίτλο.



2001: Πεθαίνει στην Αθήνα σε ηλικία 78 ετών ο προπονητής ποδοσφαίρου Αλέξι Πέτροβιτς, ο οποίος εργάσθηκε επί σειρά ετών στην Ελλάδα. Με το Αιγάλεω κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας 1970-71. Ήταν αυθεντία σε θέματα ψυχολογίας, τακτικής και υποδομών, αναδεικνύοντας πολλούς νέους παίκτες. Δούλεψε επίσης με επιτυχία σε Πιερικό, Λάρισα, Τρίκαλα, Απόλλωνα Αθηνών, Π.Α.Σ. Γιάννινα, Χαλκίδα, Φωστήρα, Π.Α.Ο. (ερασιτέχνες), Α.Ε.Κ. (βοηθός), Ατρόμητο Αθηνών, Καβάλα, Γιαννιτσά και Εργοτέλη. Είχε γεννηθεί στη Νις της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας στις 23 Φεβρουαρίου του 1923.

2004: Για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της επαγγελματικής Α΄ Εθνικής το Αιγάλεω συντρίβει εντός έδρας με σκορ 3 - 0 την Προοδευτική, χάρις σε τέρματα των Σωτήρη Τσάτσου, Γιώργου Μπάρκογλου και Γιώργου Φωτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...