Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Σαν σήμερα, 30 Ιανουαρίου

Κιουταχής (1780 - 1839)
1827: Μάχη της Καστέλλας. Πολεμικό επεισόδιο του ελληνικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα (1821 – 1829) που διεξήχθη μεταξύ των υπερασπιστών του ομώνυμου λόφου της Αττικής και των δυνάμεων του Ρεσίτ Πασσά 'Κιουταχή' ο οποίος εξόρμησε εναντίον τους με πεζικό και ιππικό, ενώ χρησιμοποίησε και έξι κανόνια. Τις ελληνικές μονάδες υπεράσπισαν δυο Ψαριανά πλοία, καθώς και το ατμόπλοιο «Καρτερία» υπό τον Άγγλο ναύαρχο Άστιγξ. Ύστερα από 5ωρη σύγκρουση οι Τούρκοι υποχώρησαν με βαριές απώλειες (πέραν των 300 νεκρών) τις οποίες αύξησε η καταδίωξη από αντεπιτιθέμενα τμήματα των Ελλήνων μαχητών υπό τους ΜακρυγιάννηΣπ. Δοντά και Δημ. Μπενιζέλο. Οι ελληνικές απώλειες ήταν 60 άνδρες και φθορές της «Καρτερίας», που προκλήθηκαν από το αντίπαλο πυροβολικό.



Τόνυ Άντονυ
1948: Γεννιέται στην Αθήνα ο ηθοποιός και μίμος "Τόνυ Άντονυ" (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αντώνη Κόνιαρη) Μεγάλωσε στο Αιγάλεω και πριν στραφεί στην υποκριτική ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, καθώς υπήρξε τερματοφύλακας στην τοπική "Αθλητική Ένωση Ιεράπολης". Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, κινηματογραφικά έργα και βιντεοταινίες. "Έφυγε" πρόωρα σε ηλικία μόλις 66 ετών, νικημένος από την ανίατη ασθένεια.

1977: Για το πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (18η αγωνιστική) το Αιγάλεω επικρατεί στο ουδέτερο γήπεδο του Άργους με σκορ 2 - 1 του συντοπίτη Ορφέα. Το παιχνίδι ήταν δραματικό κι επεισοδιακό και τα 3 γκολ της αναμέτρησης είχαν πετύχει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο Πετρίδης για τον Ορφέα στο 77ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και ο Γιάννης Τριπολιτσιώτης (85'). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...