Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης (Τεύχος 1ο)

Τεύχος 1ο : «Αντίξοος Αγώνας»

Ο Μάκης Ροδίτης, δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας του Ιαλυσού (Γ’ Εθνικής κατηγορίας) και λίγο μετά τα τριάντα, δείχνει μάλλον απογοητευμένος από την προοπτική να κάνει καριέρα στο χώρο. Παράλληλα, ο πολύχρονος δεσμός με την κοπέλα του οδηγείται σε αδιέξοδο και τα πάντα  φαίνονται χαμένα, έως ότου μια σειρά ευνοϊκών συγκυριών του δίνει την ευκαιρία να κερδίσει το χαμένο χρόνο.


Μετά από μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα γίνεται βασικός και αναντικατάστατος, όμως σύντομα η ατυχία του χτυπάει την πόρτα. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον στέλνει στην κερκίδα, αφού αναγκαστικά χάνει τη θέση του και η ομάδα προχωρεί στην απόκτηση του νεαρού και φιλόδοξου διαδόχου του.
Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας αγώνας δρόμου του Μάκη, που πεισμωμένος από τις κακοτυχίες αρνείται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες και να πάρει τιμητική ελευθέρα μετεγγραφή, όπως του προτείνουν. Με τη στήριξη της συντρόφου του -που λόγω της περιπέτειας με την υγεία του ξαναβρέθηκε κοντά του- προετοιμάζεται και περιμένει μία ευκαιρία, η οποία δεν αργεί να του δοθεί.

Σε αγώνα κυπέλλου χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα πάρει εντολή να χρησιμοποιηθεί στο β’ ημίχρονο, όμως μια επιπόλαιη κίνηση στην ανάπαυλα του στοιχίζει έναν ελαφρύ τραυματισμό, τον οποίο αποκρύπτει από συμπαίκτες και προπονητή λόγω της λαχτάρας του να αγωνισθεί.

Η εμφάνισή του είναι τραγική και θέτει σε κίνδυνο την πρόκριση της ομάδας στον επόμενο γύρο. Έπειτα από αυτό, τα πάντα φαντάζουν πλέον τελειωμένα για αυτόν, τη στιγμή που ο Ιαλυσός περνάει ανέλπιστα στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

  • Σενάριο: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
  • Διάλογοι - σχέδιο: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης.
  • Σχέδιο εξωφύλλου: Παναγιώτης Λύρης. 
  • Εκδότης: Νικόλαος Ζώης ("Λεωπαλαίοντες")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...