Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

"Όλα ξεκίνησαν από ένα... ποντίκι"

Ο Ντίσνεϋ σε ηλικία 45 ετών.
Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ (Walter Elias "Walt" Disney, 5 Δεκεμβρίου 1901 – 15 Δεκεμβρίου 1966) ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών, που σφράγισε, ανέτρεψε και συνέβαλε στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης. Ήταν γιος της Φλώρα και του Έλιας Ντίσνεϋ, έχοντας τρεις αδελφούς και μια αδελφή. Ο δημιουργός του «Μίκυ Μάους», του «Ντόναλντ Ντακ» και μιας στρατιάς ακόμη ηρώων ήταν άνθρωπος τολμηρός, ισχυρός και πρωτοπόρος. Δεκατεσσάρων χρόνων άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική στο Ινστιτούτο Τέχνης του Κάνσας Σίτι (του Μιζούρι) και σε ηλικία 20 ετών άρχισε να εργάζεται σε ένα καλλιτεχνικό στούντιο στην ίδια πόλη. 

Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως επιτυχημένος παραμυθάς και δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων. Ως συνιδρυτής, αρχικά, της «Walt Disney Productions» (ο άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ) και της μέχρι σήμερα κολοσσού «Walt Disney Company», έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρίσημους παραγωγούς στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.
"Έπρεπε ο Μίκι να είναι απλός στον σχεδιασμό του", είπε κάποτε ο Ντίσνεϋ εξηγώντας τον τρόπο προσέγγισης: "Τα αυτιά του ήταν στρογγυλά, ο κορμός του είχε το σχήμα αχλαδιού και τα πόδια του κατέληγαν σε δύο μεγάλες πατούσες, όπως ενός παιδιού που χρησιμοποιεί τα παπούτσια του πατέρα του. Δεν θέλαμε να του δώσουμε χέρια ποντικού, γιατί έπρεπε να θυμίζει άνθρωπο. Έτσι του φορέσαμε γάντια και του αφαιρέσαμε ένα δάκτυλο, γιατί τα πέντε έμοιαζαν υπερβολικά σε ένα τόσο μικρό σώμα".
Ο Ντίσνεϋ απεβίωσε πρόωρα από καρκίνο του πνεύμονα, ακριβώς 10 μέρες μετά τη συμπλήρωση των 65 του χρόνων. Οι φήμες περί «παγώματος» του σώματός του (κρυογονική μέθοδος) έτσι ώστε να επανέλθει στη ζωή όταν ανακαλυφθεί η θεραπεία της νόσου απ’ την οποία έπασχε, δεν ευσταθούν και αποτελούν «αστικό μύθο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...