Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

"ΗΡΩΕΣ του Στέλιου Ανεμοδουρά"

Στις 22 Νοεμβρίου του 2015 κυκλοφόρησε επίσημα το επίτομο έργο "Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά", ένα συνεργατικό πόνημα που έγραψαν οι Γιώργος Γ. Βλάχος, Νίκος Δημ. Νικολαΐδης και Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, διάνθισε με τα σχέδιά του ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης και εξέδωσε η εταιρεία "Comics & Crosswords Publications" (σήμερα εκδόσεις "Μικρός Ήρως") του Λεωκράτη Ανεμοδουρά, εγγονού του αείμνηστου Στέλιου Ανεμοδουρά.

Στο βιβλίο καταγράφηκε για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό έργο του Στέλιου Ανεμοδουρά. Επιπλέον, οι τρεις συγγραφείς, αποτίοντας φόρο τιμής στον δημιουργό γράφουν ο καθένας μια νέα ιστορία με τον ήρωα που περισσότερο τον έχει σημαδέψει. 


Οι ιστορίες αυτές, με πρωταγωνιστές τον Μικρό ΄Ηρωα και τον Μπλεκ, παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, την εικονογράφηση των οποίων ανέλαβε ο Κ. Φραγκιαδάκης.

Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) στιγμάτισε με τους ήρωες του μια ολόκληρη εποχή, με ιστορίες φαντασίας, ελευθερίας, ξεγνοιασιάς αλλά και ήθους και αξιοπρέπειας.

Οι αναγνώστες που έζησαν με την προσμονή της αγαπημένης τους έκδοσης στο περίπτερο, θα ταξιδέψουν, έστω και για λίγο, πίσω στο χρόνο, θα γίνουν πάλι παιδιά, ενώ οι νεότεροι θα γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα των πατεράδων και των παππούδων τους, και θα μεταφερθούν σε κόσμους όπου κυρίαρχο ρόλο είχε η φαντασία, η αθωότητα και ο ρομαντισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...