Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αιγάλεω - Κόρινθος 1 - 0 (19 Ιουνίου 1977)

Πολύ μεγάλη είναι η σημερινή μέρα για την ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αιγάλεω Α.Ο., αφού σαν σήμερα πριν από 40 ολόκληρα χρόνια, την Κυριακή 19 Ιουνίου 1977, το "Σίτι" νίκησε εντός έδρας με σκορ 1 - 0 την Κόρινθο και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο Νότιο Όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, επιστρέφοντας, παράλληλα, στην Α΄ Εθνική, ύστερα από απουσία 2 ετών. Το πολύτιμο τέρμα είχε πετύχει ο Μιχάλης Χάσταλης στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Προπονητής του Αιγάλεω ήταν ο -αείμνηστος πλέον- Χαράλαμπος (Λάμπης) Σεραφείδης.


Η Κόρινθος στάθηκε άτυχη, καθώς ήθελε μόνο νίκη για να πάρει εκείνη την πρώτη θέση, ενώ έπαιξε μέσα σε ένα γήπεδο που "κόχλαζε" από τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις χιλιάδων Αιγαλεωτών οπαδών (εισιτήρια: 14.951), οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μια φανταστική ατμόσφαιρα. Οι γηπεδούχοι, σημειωτέον, έπαιξαν με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Συρίγος αποβλήθηκε από το διαιτητή Στέφανο Ράμμο στην ανάπαυλα. Ωστόσο, ο αντικαταστάτης του, Μιχάλης Μυλωνάς τα πήγε περίφημα κάτω από την εστία στο β' 45λεπτο, κρατώντας την πολύτιμη νίκη.

Πλην των τριών προαναφερομένων, αγωνίσθηκαν και οι Δαμιανίδης, Αξιώτης, Πιλάβης, Μαρτίνος, Παπαϊωάννου, Λαλούσης, Βενέτης, Τσίκας, Τσαλαμάγκας, Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...