Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σαν σήμερα "έφυγε" η αγαπημένη μας Λούσι

Η Λουσίλ στην ακμή της καριέρας της
(φωτό: Βικιπαίδεια)
Στις 26 Απριλίου του 1989 πέθανε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ σε ηλικία 77 ετών η διάσημη και πολυτάλαντη ηθοποιός Λουσίλ Μπολ (πλήρες όνομα: Λουσίλ Ντεζιρέ Μπολ)
Η Λουσίλ γεννήθηκε στο Τζέιμσταουν της Νέας Υόρκης στις 6 Αυγούστου του 1911 και κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της υπήρξε διαδοχικά μοντέλο, ηθοποιός, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός και πρωταγωνίστρια των σειρών "I Love Lucy", "The Lucy–Desi Comedy Hour", "The Lucy Show", "Here's Lucy" και "Life With Lucy". Η σταδιοδρομία της ιδιαίτερα στην τηλεόραση ήταν εκθαμβωτική, αφού καθιερώθηκε γρήγορα ως μια από τις κορυφαίες Αμερικανίδες κωμικούς όλων των εποχών. 


Ξεκινώντας τη δραστηριότητά της τη δεκαετία του ΄30, εξελίχθηκε σε ραδιοφωνική και κινηματογραφική ηθοποιό στη δεκαετία του '40 και απόλυτη τηλεοπτική σταρ στα 1950s. Εξακολουθούσε να πρωταγωνιστεί στα 1960s και 1970s. To 1962 έγινε η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε ένα μεγάλο τηλεοπτικό στούντιο, το οποίο παρήγαγε πολλές επιτυχημένες και δημοφιλείς σειρές. 
Προτάθηκε  για τα Βραβεία Έμμυ δεκατρείς φορές και τα κέρδισε τέσσερις. Το 1977 η Μπολ ήταν ανάμεσα στις πρώτες γυναίκες ηθοποιούς που τιμήθηκαν με το βραβείο Women in Film Crystal Award. Τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Golden Globe Cecil B. DeMille (1979), το βραβείο Lifetime Achievement από το κέντρο απονομής τιμών Kennedy (1986) και το βραβείο Governors από την Ακαδημία τηλεοπτικών τεχνών και επιστημών (1989).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...