Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Γιόρτασαν με την ψυχή τους οι βετεράνοι του «Σίτι»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της διοίκησης των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω Α.Ο. (Σύνδεσμος «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.») που πραγματοποιήθηκε στην υπέροχα διακοσμημένη αίθουσα του μεζεδοπωλείου «Μουσική Γωνία» της γειτονικής Αγίας Βαρβάρας. Το κέφι «χτύπησε κόκκινο» καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, καθώς η ατμόσφαιρα δονούνταν απ’ τα ζωντανά τραγούδια της ορχήστρας και όλοι οι παριστάμενοι το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κοπή της πίτας των βετεράνων του «Σίτι» συνδυάσθηκε με τιμητικές βραβεύσεις, γεγονός που όπως είναι φυσικό, πρόσθεσε και μια νοσταλγική χροιά στο ήδη εορταστικό κλίμα που επικρατούσε.

Το συντονισμό και την παρουσίαση είχε αναλάβει , όπως πάντα, ο δημοσιογράφος, μέλος του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.»  Κώστας Αλεξόπουλος. Πρώτος μίλησε στους καλεσμένους ο πρόεδρος Τάκης Κατσικογιάννης, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου. Ακολούθως, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γιάννης Νταγκίνης αφού πρώτα ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, εξήρε τη μεγάλη στήριξη που παρέχει στους παλαίμαχους, εκπροσωπώντας τους με επιτυχή τρόπο σε διάφορες εκδηλώσεις, ο Τάκης Μαρκόπουλος. Ακόμη, αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Πειραιά και ιδιαίτερα στον επικεφαλής τους, Κανέλο Τσίρμπα που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξη Κωνσταντάρα, συνεισφέροντας υλικά και ηθικά.

Για την αγάπη, την προσφορά και την αφοσίωσή τους στο σύλλογο προσφέρθηκαν καλαίσθητες πλακέτες  σε πέντε πρόσωπα, ενώ επιπλέον τιμήθηκε η μνήμη δυο εκλιπόντων. Τον σημερινό πρόεδρο του Αιγάλεω Α.Ο. Γιάννη Παλτόγλου βράβευσε ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας. Τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Αιγάλεω Βίκτωρα Μητρόπουλο (που παρέστη μαζί με το νεαρό γιο του) ο βετεράνος Μπάμπης Σταυρόπουλος. Τον πρώην μεγαλομέτοχο Θωμά Μητρόπουλο (καθώς απουσίασε, τον εκπροσώπησε ο αδελφός του) τίμησε ο Τάκης Τσαλαμάγκας, ενώ τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του σωματείου Τάκη Ντουντούμη, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης. Τον παλαιό παράγοντα των τμημάτων καλαθόσφαιρας και πετοσφαίρισης του Αιγάλεω Α.Ο. Τάκη Βρανά, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Μυστακόπουλος. Τέλος, τα εγγόνια των αείμνηστων αδελφών Διονύση και Στέλιου Σφέτσου (αγνών φιλάθλων και παραγόντων του Ομίλου) παρέλαβαν τις διακρίσεις από τον βετεράνο Τάκη Μαρκόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά, Κανέλο Τσίρμπα.


Για σύντομο χρόνο, απευθύνθηκαν στους προσκεκλημένους οι περισσότεροι από τους βραβευθέντες, αλλά και τα πρόσωπα που τους βράβευσαν. Ο δήμαρχος Αιγάλεω ευχήθηκε στα διοικητικά συμβούλια των βετεράνων και του Αιγάλεω Α.Ο. κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο τους. Ο Τάκης Ντουντούμης θυμήθηκε το μεγάλο δέσιμο που επικρατούσε μεταξύ των αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων της ομάδας κατά τις παλαιότερες, ιστορικές εποχές. 

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας ευχαρίστησε δημόσια την δημοτική αρχή του Αιγάλεω και τη διοίκηση του Αιγάλεω Α.Ο. για τις διευκολύνσεις που παρείχαν επί σειρά ετών στα αθλητικά σωματεία της πόλης του και εξέφρασε την ευχή ο Αιγάλεω Α.Ο. να επιστρέψει γρήγορα στο δρόμο των διακρίσεων. 


Εμφανώς συγκινημένος για την τιμή που του έγινε, ο Βίκτωρ Μητρόπουλος (είχε μάλιστα και έναν ανέλπιστα θερμό εναγκαλισμό με τον τέως δήμαρχο Αιγάλεω) ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του το Αιγάλεω να επιστρέψει εκεί που αξίζει, σύμφωνα με την ένδοξη ιστορία του. Ζήτησε επίσης να στηριχθεί η παρούσα διοίκηση στο δύσκολο αγώνα της δηλώνοντας ότι χωρίς το Γιάννη Παλτόγλου η ομάδα θα είχε βρεθεί σήμερα σε ακόμη πιο χαμηλή θέση, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τον αδελφό του, Θωμά, που, αν μη τι άλλο, όπως είπε, "αγάπησε το Αιγάλεω όσο λίγοι".


Από τη μεριά του, ο αειθαλής Μπάμπης Σταυρόπουλος είπε ότι για εκείνον έχει τεράστια αξία το ότι ο Σύνδεσμος τον επέλεξε να βραβεύσει έναν άνθρωπο όπως ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Ο Τάκης Βρανάς, επίσης ευγνώμων για τη διάκριση, είπε ότι νοιώθει μέγιστη ικανοποίηση που η προσφορά του στα διοικητικά του συλλόγου από πολύ μικρή ηλικία,  αναγνωρίσθηκε. Ο Γιάννης Μυστακόπουλος απότισε με ποιητικό τρόπο έναν φόρο τιμής στην ιστορία της ομάδας και σε όσους με τη συνεισφορά τους,την πρόβαλλαν στο πανελλήνιο, όλα αυτά τα χρόνια. Μίλησε όμως και ο Κανέλος Τσίρμπας, με θερμά λόγια για τον κοινωνικό ρόλο που καλούνται να παίξουν στην κοινωνία οι βετεράνοι παίκτες, τόσο του Αιγάλεω όσο και του Πειραιά, οι οποίοι στέκονται αλληλέγγυοι στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με κάθε δυνατό τρόπο.



Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα διακρίναμε τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Γκίκα, Λάμπρο Σκλαβούνο, Γιώργο Λάμπρου, Κώστα Χατζηκώνστα, Δημήτρη Μπέση και Τάκη Μανδραφλή, τον αντιπρόεδρο του Αιγάλεω Α.Ο. Αντώνη Τιρτιράκη και το γραμματέα Βασίλη Μέρτογλου, τον πρώην παράγοντα του Αιγάλεω Νίκο («Λάκη») Αλεξίου, τον πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου «Απόλλωνα Δυτικής Αττικής» Κώστα Σάμιο, τον πρόεδρο και τον προπονητή του «Acropolis F.C.» Μαρίνο Παπαντωνόπουλο και Χρήστο Καλογήρου, το δημοσιογράφο Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, τους βετεράνους ποδοσφαιριστές Νίκο Τσιαμπουρή, Μήτσο Εξωμανίδη, Φραγκίσκο Μαρτίνο, Κώστα Βαφειάδη, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Παναγιώτη Χατζηπολυχρόνη, Απόστολο Γαβαλά, Αντώνη Ντουντούμη, Αντώνη Καραλή, Τάσο Σιδέρη, Πάνο Βένιο κ.α. 


Σύσσωμο έδωσε το «παρών» το προεδρείο του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» το οποίο, εκτός των προαναφερόμενων, εκπροσωπήθηκε με τους Δημήτρη Τσιαμπουρή, Παντελή Τζανουδάκη, Ηλία Συνοδινό, Κώστα Μπρέχα, Σπύρο Λαγκαδίτη, Γιάννη Σάμιο, όπως και με τα μέλη του Κώστα Λαλιώτη, Τάσο Τσιάκα, Σπύρο Τσίλη, Δημήτρη Τοπάλη, Γιώργο Πλασκασοβίτη, Θόδωρο Κολοκοτρώνη, Κώστα Ζαμπέτα, Θόδωρο Τεργιάκη, Κ. Σίνο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...