Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο εμπνευστής του μοναχικού κάου - μπόι


Σαν σήμερα, στις 1 Δεκεμβρίου του 1923 γεννήθηκε ο σπουδαίος Maurice de Bevere, κατά κόσμον Morris, ο δημιουργός του δημοφιλέστατου κόμικ «Λούκυ Λουκ». To 1948 o Μορίς και άλλοι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ προκειμένου να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια τι είχε απομείνει από τη λεγόμενη «Άγρια Δύση», αλλά και να γνωρισθούν με Αμερικανούς συναδέλφους τους. Ο Μορίς παρέμεινε εκεί για 6 έτη, ενώ παράλληλα εργαζόταν για το σατιρικό περιοδικό  «MAD». Συνάντησε επίσης το Γάλλο συγγραφέα του «Αστερίξ» Ρενέ Γκοσινί (1926 - 1977) με τον οποίο θα συνδημιουργήσει τις ιστορίες του Λούκυ Λουκ από το 1955 έως το 1977. Ο «Μορίς» έφυγε απ’ τη ζωή στις 16 Ιουλίου του 2001, σε ηλικία 77 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...