Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο δικός μας Μίλτος

Ο Μιλτιάδης (Μίλτος) Παπαποστόλου είναι παλαίμαχος διεθνής (Ενόπλων) ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου που έκανε μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα της ΑΕΚ ενώ ως τεχνικός χρημάτισε Ομοσπονδιακός εκλέκτορας από το 1984 έως το 1988, μια θητεία που σε συνεχόμενη χρονική διάρκεια ξεπεράσθηκε μόνο από τον Γερμανό Όττο Ρεχάγκελ. Ο Μίλτος Παπαποστόλου ταξίδευσε πολλές φορές στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια προπονητικής και είχε εμπειρίες και παραστάσεις από πολλές χώρες, κάτι που τον διέκρινε από πολλούς συναδέλφους του τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τον κλάδο. Μέχρι σήμερα, που βρίσκεται σε σχετικά προχωρημένη ηλικία, διαμένει στο σπίτι του στην πόλη του Αιγάλεω. Παλαιότερα ήταν επιχειρηματίας, καθώς διατηρούσε κατάστημα με αθλητικά είδη ("Carina Sport")



Καριέρα ποδοσφαιριστή

Ο Παπαποστόλου αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού μέσου («εξάρι») και ξεκίνησε από το Αιγάλεω την περίοδο 1951-52 στην Α2 κατηγορία Αθηνών, όταν προωθήθηκε κατευθείαν από την τρίτη στην πρώτη ομάδα. Στο "Σίτι" συνέχισε για 5 έτη, μέχρι τη μεταγραφή του στην «Ένωση» το 1956 (με ποινή διετούς αποκλεισμού αγωνίστηκε σε επίσημους αγώνες από το 1958) για να ολοκληρώσει την παρουσία του στην ΑΕΚ το 1965. Με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε μεγάλη καριέρα και ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 1963.

Καριέρα προπονητή

Ως προπονητής Α΄ Εθνικής κατηγορίας εργάσθηκε αρχικά το Αιγάλεω, από το 1972 μέχρι το 1975, ενώ ακολούθως ανέλαβε την Καλλιθέα. Η τριετής παραμονή του στον "πάγκο" του Αιγάλεω συνδυάσθηκε με οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που επηρέασαν μοιραία την αγωνιστική απόδοση των ποδοσφαιριστών. Επιπλέον, μια μαζική ανανέωση που επιχειρήθηκε στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου το καλοκαίρι του 1973 (μαζί με την πώληση στον ΟΣΦΠ των διεθνών Πουπάκη και Σταυρόπουλου) απέτυχε και σαν συνέπεια ήρθε ο υποβιβασμός του σωματείου στη Β΄ Εθνική, ύστερα από μια ολόκληρη δεκαετία επιτυχιών. Τον Φεβρουάριο του 1980 ο Παπαποστόλου ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ, αντικαθιστώντας (αρχικά ως υπηρεσιακός) τον Αυστριακό Χέρμαν Στεσλ μαζί με τον Φράντισεκ Φάντροκ. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα, με τη διοίκηση του Λουκά Μπάρλου να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, έχοντας απολογισμό 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα για τους αγώνες πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της 'Ένωσης" στην τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο του συλλόγου, να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον Παπαποστόλου για την επόμενη περίοδο (1980-81) Η ΑΕΚ, παρά τα οικονομικά προβλήματα, είχε αρκετά καλή πορεία και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Παπαποστόλου στους 34 αγώνες του πρωταθλήματος είχε 17 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ στο κύπελλο Ελλάδας της ίδιας αγωνιστικής περιόδου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ.

Τον Ιούνιο του 1989 ο Μίλτος ανέλαβε προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά η θητεία του ήταν σύντομη και επεισοδιακή, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με το Μαγιάρο διεθνή 'αστέρα' Λάγιος Ντέταρι αλλά και με το Γιώτη Τσαλουχίδη. Μετά από τρεις μήνες, τον Σεπτέμβριο του 1989, ο Ντέταρι έπεισε τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού Αργύρη Σαλιαρέλη να λύσει το συμβόλαιο συνεργασίας της ομάδας με τον Παπαποστόλου και να φέρει στη θέση του τον πεθερό του, Ίμρε Κόμορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...