Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα η κηδεία του Θανάση Λουκανίδη

Πιο φτωχό είναι από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο που αποχαιρετά έναν από τους πλέον αφοσιωμένους "εργάτες" του, τον πρώην ποδοσφαιριστή της Δόξας Δράμας, του ΟΣΦΠ και του Παναιγιαλείου αλλά και προπονητή πολλών συλλόγων, Θανάση Λουκανίδη ο οποίος έφυγε απ' τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ο Θανάσης Λουκανίδης γεννήθηκε στη Δράμα στις 24 Φεβρουαρίου του 1936 και ήταν ένα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας (τρία αγόρια εκ των οποίων το ένα είναι ο γνωστός βετεράνος διεθνής Νεοτάκης - Τάκης και 2 κορίτσια). Παιδί της Κατοχής, είδε τους Βούλγαρους φασίστες κατακτητές να δολοφονούν με απαγχονισμό τον πατέρα του στα 1942.


Πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στη θρυλική Δόξα Δράμας με την οποία έφτασε σε τρεις Τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, χάνοντας όμως και τις τρεις από τον Ολυμπιακό (τη μετέπειτα ομάδα του) στο γήπεδο του ΠΑΟ (1954, 1958 και 1959). Έκλεισε την καριέρα του σαν παίκτης του Παναιγιαλείου και εν-συνεχεία εργάσθηκε για περισσότερα από 25 χρόνια ως τεχνικός (δούλεψε σε ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια, Ατρόμητο Αθηνών, Πανθρακικό, Α.Ο. Χανίων, Π.Α.Ο. Αγίου Δημητρίου, Κέρκυρα κ.α.) Αναδείχθηκε Κυπελλούχος με τον Ολυμπιακό το 1963.

Η κηδεία του θα τελεσθεί σήμερα στις 15:00 μ.μ. από το Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...