Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Έπεσε σε ... Θύελλα το Soccer Park!



Αρκετά κατώτερο της προ οκταημέρου εμφανίσεώς του, όταν απέκλεισε εκτός έδρας στο γήπεδο Ελληνικού τα Σούρμενα με 4-3, εμφανίσθηκε χθες Κυριακή στον Άλιμο το «Soccer Park Παπάγου», χάνοντας με καθαρό σκορ από τη Θύελλα Αγίου Δημητρίου σε προκαταρκτικό αγώνα ενόψει της νέας διοργάνωσης (Κ-11) του «Respect One Year». Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο του 25λεπτο με δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά δίχως την πολύ μεγάλη φάση μπροστά απ’ τις δυο εστίες. Η Θύελλα είχε την τύχη όμως να προηγηθεί στις καθυστερήσεις, ενώ η κυριαρχία της κατά την έναρξη της επανάληψης βάρυνε καθοριστικά στο να πάρει τα «ηνία» της αναμέτρησης και τελικά  να επικρατήσει άνετα με το ευρύ 4-1.

Οδηγίες στην ανάπαυλα
Φάσεις και γκολ.

Χρειάσθηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο έως ότου δημιουργηθεί η πρώτη αξιόλογη στιγμή της συνάντησης. Στο 10’ λοιπόν, μια ατομική ενέργεια του Χρήστου Κάλτσου αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα, αλλά το σουτ του ταχύτατου μεσοεπιθετικού του S.P.Π. δεν είχε ευτυχή κατάληξη και πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι της Θύελλας. Πέντε λεπτά μετά (15’) ο Άρης Σολωμός πλόνζαρε όμορφα στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας σε κόρνερ μια επικίνδυνη σέντρα, ενώ στο 18ο λεπτό είχαμε νέα επέλαση του Κάλτσου απ’ τα αριστερά που ανακόπηκε ακριβώς την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου μέρους ο Αλέξανδρος Αρναούτης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι δοκάρι, όπου ο Αχιλλέας Γκιάτης πήρε την κεφαλιά αστοχώντας ελάχιστα.

Στην αντεπίθεση οι παίκτες της Θύελλας εξαπέλυσαν ισχυρό σουτ το οποίο κόντραρε πάνω στον Άρη Κακαράντζα με αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει πορεία και να κτυπήσει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι, πριν καταλήξει κόρνερ. Το κόρνερ εκετελέστηκε, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τα καρέ του Σολωμού και πάνω στη σύγχυση που ακολούθησε ένας αντίπαλος ποδοσφαιριστής, με ισχυρό σουτ άνοιξε το σκορ υπέρ της Θύελλας (1-0).

Δυσάρεστες εκπλήξεις ωστόσο, επεφύλασε και το ξεκίνημα της επανάληψης για τους παίκτες του Γρηγόρη Βαραδίνη, που σε διάστημα μόλις 2 λεπτών (5’ και 7’) δέχθηκαν δυο ακόμη τέρματα, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 3-0. Στο 5ο λοιπόν λεπτό μια ψηλοκρεμαστή σέντρα – σουτ κατέληξε στην κάτω δεξιά γωνία της εστίας του Μάνου Τσαγκαράκη, όπου ένα πόδι αντίπαλου την προώθησε στα δίχτυα. Νέα «ψυχρολουσία» στο 7ο λεπτό, καθώς αντίπαλος επιθετικός ελίχθηκε πανέμορφα από δεξιά και στην κατάλληλη στιγμή έκανε το σουτ για να παραβιάσει για τρίτη φορά την εστία του Soccer Park.

Στο 13ο λεπτό ο Κάλτσος χτύπησε κόρνερ προς τον προωθημένο Γιώργο Βραχλιώτη, που από πλάγια αριστερά ξεμαρκαρίσθηκε πιάνοντας το σουτ, αλλά η μπάλα κύλησε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας. Ένα λεπτό μετά ο Νίκος Βαράκης κέρδισε έξυπνα τη μπάλα έξω από τα «καρέ» της ομάδας του Μπραχαμίου, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βγήκε λίγο άουτ. Αντεπιτέθηκαν άμεσα οι ποδοσφαιριστές του Αγίου Δημητρίου και ο Τσαγκαράκης απέκρουσε το σουτ που έκαναν, όμως στην επαναφορά δε στάθηκε τυχερός με συνέπεια να δεχτεί το 4-0, έπειτα από δυνατό βολέ.

Το υπόλοιπο διάστημα ανήκει στα παιδιά του Παπάγου, που όμως δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το να μειώσουν σε 4-1 με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραχλιώτη (18’). Στο 19’ ο Δημήτρης-Νικόλας Νικολαΐδης έπεσε μπλοκάροντας με σωτήριο τρόπο και στο 20΄ο Αλέξανδρος Παναγιωτακόπουλος σέντραρε από αριστερά για να έρθει να κάνει το σουτ ο Λεωνίδας Πολέμης, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Θύελλας να σώσει την εστία του. Τέλος, στο 21΄και πάλι ο Πολέμης εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η δυνατή κεφαλιά του Βραχλιώτη έστειλε τη μπάλα πάνω στο σώμα αμυνόμενου που έδιωξε τον κίνδυνο και έτσι η ευκαιρία για περαιτέρω μείωση του σκορ χάθηκε.

Soccer Park Παπάγου (Βαραδίνης):  Σολωμός (26΄Τσαγκαράκης, 41΄Νικολαΐδης), Γιώργος Κωτίτσας, Βραχλιώτης, Παναγιώτης Ζάχαρης (42’ Ιάσων Κακαράντζας), Άρης Κακαράντζας, Γκιάτης (43’ Παναγιωτακόπουλος), Κάλτσος (41’ Δημοσθένης Κόρας), Πολέμης (31’ Βαράκης), Αρναούτης (37’ Πολέμης).


  • Τον αγώνα κάλυψαν επίσης οι κ. κ. Γιάννης Γκιάτης (βιντεοσκόπηση), Χρήστος Βαράκης (φωτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...