SAVE EGALEO

Τα μέλη της Επιτροπής Σωτηρίας του Αιγάλεω Α.Ο. (2009-10)

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καλλιτεχνική έξαρση από τα χρόνια τα παλιά !


Φωτογραφία ντοκουμέντο, τραβηγμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1970 το πιο πιθανόν αμέσως μετά από τη Μεταπολίτευση, όπως μας πληροφόρησε ο κάτοχός της, εκλεκτός μας φίλος Γιώργος Καφετζής, εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας "ΑΙΓΑΛΕΩ" και επαγγελματίας της πόλης.
Εικονίζονται μέλη του "Πνευματικού & Καλλιτεχνικού Ομίλου Αιγάλεω" (μετέπειτα Ομίλου Δυτικής Αττικής) κατά τη διάρκεια έκθεσης εικαστικών τεχνών στην Αίθουσα Τελετών τουΔημοτικού Γηπέδου Αιγάλεω.
Ο Όμιλος πρωτοπορούσε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις εκείνη την εποχή, ήταν δε πρωταθλητής στη διοργάνωσή τους, καθώς στο ενεργητικό του έχει καταγραφεί η συμμετοχή ρεκόρ των 75 καλλιτεχνών από ολόκληρη την Αττική που πήραν μέρος σε μια μεγάλη επίδειξη του πλούσιου ταλέντου τους. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μέλη του Ομίλου υπήρξαν διάφοροι μαγαζάτορες ή και εργατοτεχνίτες, που είχαν το προίκισμα να διακρίνονται στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Στη φωτογραφία απαθανατίζονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ομίλου και ζωγράφοςΣτέλιος Καφετζής (πρώτος εξ' αριστερών), ο Βαγγέλης Κεφάλας, ο πολιτευτής Ιπποκράτης Σαβούρας, ο δήμαρχος Αιγάλεω Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, οι ζωγράφοι Νατάσσα ΚαφετζόγλουΜαρία ΚαφετζήΜίχοςΓεωργαράΣταμέλος και ο πρώτος νομάρχης Δυτικής Αττικής (με πρωτεύουσα τότε το Αιγάλεω) Θάνος Χαμπίμπης (στο κέντρο με τα γυαλιά) με τη σύζυγό του.

1 σχόλιο:

Τιτίνα Πανταζή: Η πρώτη εκλεγμένη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.

Η Τιτίνα Πανταζή με τον Ανδρέα (πηγή ΤΑ ΝΕΑ) ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης )  Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για τη διενέργεια των...