Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ωδή στο Νίκο Καζαντζάκη ! (αναδημοσίευση)

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014


Ακόμη μια υπέροχη συνάντηση πολιτισμού χάρισε στην πόλη του Αιγάλεω ο Γιάννης Περράκης και το "Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο" του ("Ι.Λ.Ο.Α.") χθες βράδυ, στην τρίτη κατά σειρά εκδήλωση που οργάνωσε έχοντας τη σύμπραξη του Δήμου Αιγάλεω και του "Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας" ("Α.Σ.Δ.Α."), στον πολυχώρο "Ελληνικό Μολύβι-Βρανά" με τη θεατρική παράσταση "Αναφορά στο Γκρέκο" του αξεπέραστου Νίκου Καζαντζάκη, παρουσία πλήθους θεατρόφιλων.

Η αφίσα της εκδήλωσης
Το αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα στοχαστή ξεκίνησε λιτά, με τον οικοδεσπότη της βραδιάς να απαγγέλει αποσπάσματα του "Ευαγγέλιου" του μεγάλου κρητικού, της περίφημης "Ασκητικής". Ακολούθως, τα φώτα στην αίθουσα έσβησαν, για να δοθεί η ευκαιρία στους προσκεκλημένους να απολαύσουν το έργο, του οποίου βασικοί συντελεστές ήταν ο ηθοποιόςΤάκης Χρυσικάκος (ο οποίος έκανε και τη θεατρική προσαρμογή και τη σκηνοθεσία), η Γεωργία Νταγάκηστο τραγούδι και τις μουσικές επιλογές (μαζί με το Χαΐνη Αποστολάκη), ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης στην ενορχήστρωση, ενώ ο Νίκος Πετράτος είχε επιμεληθεί τα εικαστικά.

Ο Γιάννης Περράκης, ενώ απαγγέλει "Ασκητική".
Το "παρών" εκ μέρους της δημοτικής αρχής έδωσαν οι αντιδήμαρχοιΓιάννης ΔημομελέτηςΛάμπρος Σκλαβούνος και Γεώργιος Τόλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίουΓιώργος Λάμπρου, ο επικεφαλής της "Ανάπλασης" και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας, ενώ παρέστησαν ακόμη, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Δευκαλίωνας Κόμης(καλλιτεχνικός διευθυντής στους δήμους Γαλατσίου και Θρακομακεδόνων) και Δημήτρης Βερύκιος, ο γλύπτης Χαράλαμπος Γκούμας, ο λυκειάρχης Γιώργος Λαμπρόπουλος με τη σύζυγό του πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτική σύμβουλο Γιάννα Χριστόγλου ενώ από το ίδρυμα Νίκου Καζαντζάκη παρέστη η κυρία Νίκη Σταύρου. Τον "Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας" εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του, Τάκης Μπιτούνης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα.
Γιάννης Δημομελέτης, Τάκης Μπιτούνης, Δημήτρης Βερύκιος.
Δευκαλίων Κόμης, Γιάννης Περράκης.
Ο Γιάννης Περράκης (δεξιά) με τον εκπαιδευτικό και συλλέκτηΙωάννη Ηλιαδάκη, πιστό συνεργάτη του "Ι.Λ.Ο.Α."
ενώ παρατηρούν μια σπάνια ραπτομηχανή,
μέρος των πολλών εκθεμάτων του Μουσείου.
Από αριστερά, οι θεατρόφιλοι προσκεκλημένοι
Ντίνος Μεταλίδης (τεχνικός), Φάνης Συναδινός
(παραγωγός) και Γιάννης Σκαλτσάς (καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.)
με τον οικοδεσπότη Γιάννη Περράκη έχοντας στο φόντο
ένα εξαίρετο ποτρέτο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. 
Ο Γιάννης Περράκης διαβάζει Νίκο Καζαντζάκη.
Η παράσταση αρχίζει ...
* Κείμενο-φωτογραφίες: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης-Copyright "ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ", 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο άθλος των νέων του «ματωμένου» Νοέμβρη.

  Η εξέγερση του Νοεμβρίου του ’73 συσπείρωσε το λαό, αφύπνισε πολλές συνειδήσεις που έως τότε αποδέχονταν τη δικτατορία ή είχαν συμβιβαστεί...