Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δημήτρης Μπίρμπας: «Η εφορία θα μείνει στο Αιγάλεω».


 21-1-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του επικεφαλής Δημήτρη Μπίρμπα για την εκκρεμότητα παραμονής της Εφορίας Αιγάλεω στο δήμο μας.

Η περίπτωση της μεταφερόμενης – παραμένουσας, ενδεχομένως παραμένουσας και πιθανόν οριστικά παραμένουσας ή τελικά μεταφερόμενης – Εφορίας Αιγάλεω Χαϊδαρίου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του απόλυτου λειτουργικού και όχι μόνο παραλογισμού της μνημονιακής οικονομικής διακυβέρνησης του κυρίου Στουρνάρα, που οδηγεί στην οριστική διάλυση και κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών.

Οι Εφορίες σε όλη τη χώρα συγχωνεύονται για να εμφανιστεί λογιστική οικονομική μείωση των κρατικών λειτουργικών δαπανών, χάριν των μνημονιακών δεσμεύσεων, ανεξάρτητα της ταλαιπωρίας, της αύξησης κόστους, μετακινήσεων επιχειρήσεων και πολιτών, της καθυστέρησης είσπραξης εσόδων κ.λπ. Η Εφορία πιθανόν να μεταφερθεί από το Αιγάλεω στο Χαϊδάρι, παρότι το Αιγάλεω έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό, υπερτετραπλάσιες επιχειρήσεις, πολλαπλή και εύκολη συγκοινωνιακή πρόσβαση, πληθώρα τραπεζικών καταστημάτων για ευκολία συναλλαγών κ.λπ., αν δεν βρεθεί κτίριο με «μικρότερο» κόστος ενοικίασης από το Χαϊδάρι. Δηλαδή, επιβαρύνεται η κοινωνία και οι επιχειρήσεις με χιλιάδες εργατοώρες, κόστος μετακίνησης και πολύωρη ταλαιπωρία για 5 με 10.000 ευρώ διαφορά το χρόνο!!! Επί του παρόντος, την Τετάρτη 23.1.13 μαθαίνουμε ότι θα υπάρξει ανοικτός ή κλειστός διαγωνισμός μεταξύ των δύο ιδιοκτητών για το ποιος θα δώσει τη μικρότερη τιμή. Με τι κριτήρια; Επί των ίδιων τετραγωνικών; Με βάση τις λειτουργικές δυνατότητες των χώρων; Με βάση την ευκολία πρόσβασης και εξυπηρέτησης;

Όχι βέβαια! Μόνο στη βάση της μικρότερης τιμής. Και όλα αυτά βέβαια, για να γίνει μια μεταφορά που, όπως πληροφορηθήκαμε, ενδεχομένως να ξαναγίνει (!!!) εντός του έτους γιατί σχεδιάζεται μεγάλος ανοικτός διαγωνισμός για την οριστική τακτοποίηση του θέματος της ενοικίασης δημοσίων κτιρίων.

Ενδιάμεσα βέβαια, θα έχουμε πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μεταφορικές εταιρίες, εταιρίες τοποθέτησης δικτύων και λογισμικού, ανακαινίσεις και προσαρμογές, θα έχουμε κλειστές στο κοινό 1-2 εβδομάδες τις υπηρεσίες, και θα έχουμε ταλαιπωρήσει εισέτι περισσότερο δεκάδες χιλιάδες συναλλασσόμενους πολίτες.

Μπορούμε να σταματήσουμε τον παραλογισμό, να ανατρέψουμε τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Μέχρι τότε, ας δώσουμε μάχη με κάθε τρόπο, όλοι μαζί δήμος, τοπική κοινωνία, επαγγελματικός και επιχειρηματικός κόσμος, για να αποτρέψουμε άλλη μια αιτία ταλαιπωρίας στη ζωή μας, άλλη μια κρατική ενέργεια υποβάθμισης της πόλης μας.

Το μήνυμά μας είναι σαφές: «Η εφορία θα μείνει στο Αιγάλεω».

1 σχόλιο:

  1. Χρονια τωρα,25 και, το 1/4 του Αιγαλεω υπαγεται στην ΔΟΥ Χαιδαριου,τα λεγαμε και φωναζαμε, αλλα, βοη βοωντος.Κανεις δεν μας ακουσε.Τωρα ξεσηκωθηκαν οι πιο πολλοι και φωναζουν,καλα να παθουν οι φωνασκουντες και μεις Αιγαλιωτες ειμαστε και στο Δαφνι παμε, εκει ειναι η ΔΟΥ και βλεπουμε και το Ψυχιατρειο......Εδω στο Χαιδαρι ευρισκονται η Τροχαια Αιγαλεω,τα Διαβατηρια,και η φευγει η Αστυν.Δ/νση Δυτικης Αττικης απο εδω για το Μενιδι μαλλον.Μιλησε κανεις;Kαποτε το Αιγαλεω ηταν Νομαρχιακη εδρα αλλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...