Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: το "Σίτι" στο Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ

Για μετεγγραφικές ζυμώσεις στο μεγάλο σύλλογο της πόλης μας κάνει λόγο το δημοσίευμα της "Αθλητικής Ηχούς" της 31ης Ιουλίου 1974, που παραθέτουμε σήμερα. Ο τότε προπονητής του συλλόγου Μίλτος Παπαποστόλου προετοίμαζε τους παίκτες του για τη συμμετοχή στο 7ο κατά σειρά (και τελευταίο) Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ ενώ η διοίκηση του Γιώργου Δαλακούρα βρίσκονταν σε συζητήσεις με τη Λάρισα, για την παραχώρηση του Γιάννη Χρυσοστόμου. "Υπ΄ατμόν" βρίσκονταν ακόμη ο Νίκος Τσιαμπουρής και ο Ζαχαρίας Λυκουρίνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο μετέπειτα πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης.

Θέλετε να μάθετε τι απέγινε η χρονιά; Δυστυχώς, έφερε τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική, ύστερα από μια ολόκληρη δεκαετία επιτυχιών. Ο Παπαποστόλου (μετέπειτα Ομοσπονδιακός τεχνικός) απομακρύνθηκε στα μέσα της χρονιάς και αντικαταστάθηκε από το Βούλγαρο Κότσεβ, ο Χρυσοστόμου δεν πήγε τελικά στον "κάμπο" και μάλιστα ήταν ο σκόρερ της νίκης μας επί του ΠΑΟ (2-1), ενώ ντεμπουτάρισαν οι Στέλιος Αναστασιάδης, Γιάννης Τσίκας (από τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου, ο εξάδελφος του Κώστα), ο Παναγιώτης Λαλούσης από τον Αμπελακιακό Σαλαμίνας, ο Τρουμπούκης απ΄τα Χανιά, ο Κυριαζής από την Καλλιθέα. Ο Λυκουρίνος έμεινε στην ομάδα.

Και η αδικία: Το Αιγάλεω έπεσε κατηγορία, διότι οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ αποφάσισαν τότε να μειώσουν τον αριθμό των ομάδων της Α΄ Εθνικής από 18 σε 16. Έτσι, την "πάτησαν" ο Ολυμπιακός Βόλου και το "Σίτι", καθώς υποβίβασαν πέντε αντί για τρεις συλλόγους, όπως γινόταν μέχρι τότε. Κι όλα αυτά, όταν βεβαιώθηκαν πως ο Πανιώνιος είχε ξεφύγει από την τελευταία πεντάδα της βαθμολογίας, προς τα τέλη της χρονιάς. Τότε το ανακοίνωσαν!!! Η ειρωνία: Το 1975-76 δεν υποβίβασαν κανένα σύλλογο, διότι έκριναν ότι το νέο μέτρο που πήραν ήταν ανεδαφικό και ξαναέκαναν τις ομάδες 18...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...