Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μορφές του Αιγάλεω Α.Ο.: Τάκης Κατσικογιάννης

Ο Τάκης Κατσικογιάννης, δεύτερος στους καθήμενους
από τα αριστερά, με τους συμπαίκτες του στον Εθνικό.
(Φωτό: Προσωπικό αρχείο Δημ. Παπαϊωάννου)
Ο Παναγιώτης (Τάκης) Κατσικογιάννης (γεν. Αιγάλεω, 1958) είναι παλαίμαχος ακραίος αμυντικός ποδοσφαιριστής, που έκανε μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, συμμετέχοντας σ' αυτήν για 10 περιόδους με τα χρώματα δύο διαφορετικών ομάδων. Ακόμη, έπαιξε και στη Β’ Εθνική, για άλλα τρία έτη.


Ζυμωμένος στις αλάνες της συνοικίας του Αγίου Ελευθέριου όπου μεγάλωσε, ξεκίνησε από τα εφηβικά τμήματα του Αιγάλεω Α.Ο. και την περίοδο 1976-77 ντεμπουτάρισε στην πρώτη ομάδα, που κέρδισε τον τίτλο στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Συνέχισε με το «Σίτι» και την επόμενη τετραετία (2 χρονιές στην Α’ και ισάριθμες στη Β’ κατηγορία). Συνολικά χρησιμοποιήθηκε σε 105 ματς και πέτυχε 6 γκολ.

Το καλοκαίρι του 1981 προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Εθνικού Πειραιά, στον οποίο υπέγραψε μαζί με τον αδελφό του Γιάννη Κατσικογιάννη.

Αγωνίσθηκε ακολούθως για οκτώ συνεχείς σεζόν στην Α’ Εθνική (1981-82 έως και 1988-89), παίρνοντας μέρος σε περισσότερα από 200 ματς, ενώ σκόραρε και άλλες 5 φορές (το πρώτο του γκολ ήταν συμπτωματικά σε βάρος της προηγούμενης ομάδας του, το 1983). Την ίδια εκείνη πρώτη του χρονιά στους Πειραιώτες αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον της πρώην ομάδας του στο κρίσιμο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, όταν το Αιγάλεω κινδύνευε με υποβιβασμό.

Το παιχνίδι του χαρακτήριζαν το πάθος και η αποφασιστικότητα. Ως δεξιός αμυντικός πραγματοποίησε επί σειρά ετών εξαιρετικές εμφανίσεις και δικαίωσε έτσι το προσωνύμιο «λιονταράκι» που τον συνόδευε από την αρχή της καριέρας του.

Αγωνίσθηκε στην Εθνική ομάδα των Ενόπλων.

Σήμερα είναι προπονητής ποδοσφαίρου, ασχολούμενος ιδιαίτερα με τις "ακαδημίες". Επί σειρά ετών ασχολήθηκε ενεργά με το ΣύνδεσμοΠαλαιμάχων της ομάδας του Αιγάλεω.

Ο ανηψιός του Γιώργος Κατσικογιάννης, είναι επίσης ποδοσφαιριστής, έχοντας αγωνισθεί σε ΟΣΦΠ, ΟΦΗ και άλλες ομάδες.



Πηγή: «50 Χρόνια Αιγάλεω» (Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, 1998)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...