Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μιχάλης Μυλωνάς:Ο "Ιώβ" των γκολπόστ!

Ο Μιχάλης Μυλωνάς (φωτό) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που διακρίθηκε στη θέση του τερματοφύλακα, γεννημένος το 1950. Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και στο Αιγάλεω, στην Α' Εθνική.

Καριέρα

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική ομάδα του Αήττητου Σπάτων και ακολούθως βρέθηκε στην εφηβική ομάδα του ΟΣΦΠ ενώ το 1970 ντεμπουτάρισε με την πρώτη ομάδα. Τις δυο πρώτες χρονιές συμμετείχε συνολικά σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, κάτι πολύ ενθαρρυντικό αν υπολογισθεί το νεαρό της ηλικίας του, όμως, ένας αγώνας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το 1971, στον οποίο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας από τη Δυναμό Μόσχας με τον Μυλωνά στα γκολπόστ, υπήρξε ο λόγος για τον οποίο έπεσε σε δυσμένεια, με αποτέλεσμα τη διετία 1972-1973 να χρησιμοποιηθεί μόνο σε 10 ακόμη αγώνες. Ωστόσο, το 1973 κατάκτησε με τον ΟΣΦΠ, το πρωτάθλημα Ελλάδας.
Το καλοκαίρι του ίδιου έτους παραχωρήθηκε, μαζί και με άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στο Αιγάλεω, ως αντάλλαγμα για την μετεγγραφή του Σταυρόπουλου και του Πουπάκη στους ερυθρόλευκους του Πειραιά.
Τα επόμενα 9 χρόνια ήταν τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας, με την οποία έλαβε μέρος τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄Εθνική, ενώ από τη σεζόν 1982-83 συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην ομάδα της Κορίνθου (Β΄ Εθνική). Το 1977, αναδείχτηκε πρωταθλητής Β΄ Εθνικής με το Αιγάλεω.
Συνολικά, στη μεγάλη κατηγορία έπαιξε 8 χρόνια, ξεπερνώντας τις 100 παρουσίες.

Παροιμιώδης υπήρξε η υπομονή του Μιχάλη, ιδιαίτερα μετά το 1976, όταν τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στο Αιγάλεω κατέλαβε ο Βαγγέλης Συρίγος. Την περίοδο 1976-77, που το Αιγάλεω μονομαχούσε σκληρά για τον τίτλο του Νοτίου Ομίλου της Β΄ Εθνικής με την Κόρινθο, ο Συρίγος δεν είχε χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Ωστόσο, στο τελευταίο ματς κατά της Κορίνθου στο Αιγάλεω, ο γενειοφόρος πορτιέρο αποβλήθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν σε μια στιγμή έντασης, δε συγκράτησε τα νεύρα του και επιτέθηκε στους αντιπάλους, γρονθοκοπώντας τον Καλκούνο.

Ο Μυλωνάς, ψύχραιμος παρότι ανέτοιμος για τέτοιας κρισιμότητας αναμέτρηση, πήρε θέση στο τέρμα του Αιγάλεω και διαφύλαξε με τις επεμβάσεις του την πολύτιμη νίκη (1-0). Φιλότιμος, όπως πάντα, ο Μιχάλης δήλωσε μετά τη λήξη της ιστορικής συνάντησης: "Η άνοδος του Αιγάλεω στην Α΄ Εθνική, οφείλεται κατά 99,9% στο Συρίγο!"

Αλλά και την επόμενη διετία, που ξανά βρισκόταν στη "σκιά", ο Μυλωνάς επέδειξε και πάλι υποδειγματική συμπεριφορά, μετά δε την αποχώρηση του Συρίγου (1979) κράτησε την εστία του επί μια ολόκληρη τριετία στη Β΄ Εθνική πια, όντας από τους χρησιμότερους παίκτες. Το 1981 μάλιστα, είχε την ευκαιρία να κερδίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, αν το Αιγάλεω δεν ηττάτο σε αγώνα μπαράζ από τη Ρόδο, στο γήπεδο Ηρακλείου (0-1).

Αναλυτικά

ως το 1969: Ολυμπιακός Π. (εφηβική ομάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...