Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Παλικαρίσια νίκη!!!

Έχουν περάσει ακριβώς 30 ολόκληρα χρόνια, κι όμως ήταν σαν χθες...

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου του 1982 το Αιγάλεω υποδέχτηκε στο Δημοτικό Στάδιο την Παναχαϊκή, πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Νότου της Β΄ Εθνικής, για την 14η αγωνιστική της περιόδου. Ήταν η αμέσως επόμενη σεζόν μετά το μπαράζ και την απώλεια του τίτλου από τη Ρόδο, αλλά δυστυχώς η ομάδα του "Σίτι" δεν έδειχνε ικανή να επαναλάβει την πορεία εκείνη. Μάλιστα, ο Σταύρος Μακρής που ξεκίνησε προπονητής, είχε ήδη αντικατασταθεί, από τους "υπηρεσιακούς" Ζάχο Λυκουρίνο-Λάκη Μαραμενίδη. Ωστόσο, οι δυο παλαιοί παίκτες του Αιγάλεω προετοίμασαν άριστα την ομάδα που θα παρέτασαν κατά των Πατρινών, με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Χιλιάδες Αιγαλιώτες κατέκλυσαν τις εξέδρες, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό κλίμα. Η Παναχαϊκή αιφνιδίασε, προηγούμενη στο σκορ, ενώ η ατυχία χτυπούσε την ομάδα μας, με δυο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών στα πρώτα λεπτά! Με την εκπνοή όμως, ο Νίκος Μαριόλης σέντραρε από πολύ μακριά και με ψηλοκρεμαστό τρόπο, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μητσέα, μπροστά στη "θύρα 6" και εξ΄επαφής, ο αείμνηστος Χρήστος Χατζησκουλίδης, με ανάποδο σουτ την έστειλε στα δίχτυα (1-1), χτύπησε όμως πέφτοντας, άσχημα, στη μέση του.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα συνέχισε με 10 παίκτες και οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας πίεσαν για ένα ακόμη γκολ, όμως το "Σίτι" άντεχε. Έως ότου, σε μια ξαφνική αντεπίθεση, ο Δημήτρης Πηγαδίτης βρέθηκε απο αριστερά αρκετά προωθημένος, όμως σε μια θέση από όπου μόνο εκείνος θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί, είδε το Μητσέα εκτός τέρματος και με μαεστρικό τρόπο πέρασε τη μπάλα από πάνω του για να πετύχει το 2-1 στα γκολπόστ μπροστά στη "θύρα 12" και μέσα σε πραγματική αποθέωση!

Ο ηρωϊκός "ψηλός", παρότι υπέφερε από τους πόνους πέρασε ξανά στο ματς για να βοηθήσει στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, καταχειροκροτούμενος από τους αιγαλιώτες οπαδούς.

Ήταν μια απίστευτη και αξέχαστη επιτυχία!

Διαβάστε όμως αναλυτικά το ρεπορτάζ του συγχωρεμένου δημοσιογράφου Διονύση Μαχαίρα, από το ηλεκτρονικό αρχείο της "ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ", το οποίο παραθέτουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...