Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας στο "Γ. Ρίτσος"

Μια χαρακτηριστική φωτογραφία της έκθεσης,
από τον Γιάννη Περράκη
Αργά το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Αιγάλεω "Γ. Ρίτσος" τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ" με τη συμμετοχή πολλών μαθητών σχολείων της περιοχής, αλλά και αρκετών ιδιωτών.

Τους σκοπούς της ίδρυσης του νεοπαγούς συλλόγου ανέπτυξε ο πρόεδρός του κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ενώ την παρουσίαση των φωτογραφιών ανέλαβε ο ίδιος με τη βοήθεια του μέλους των "ΦΙΛΩΝ" κ. Νίκου Νικολαΐδη, που προλόγισε και τη δραστηριότητα. Και οι δυο αναφέρθηκαν στους απώτερους στόχους του σωματείου, καλώντας τους παρισταμένους να στηρίξουν με την ενεργό παρουσία τους τις διάφορες δράσεις του.

Ο κ. Βασιλειάδης πληροφόρησε τους παρισταμένους ότι πρόκειται να συσταθεί μια κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τις δώδεκα καλύτερες φωτογραφίες, που πρόκειται να περιληφθούν στο υπό έκδοση ημερολόγιο της νέας χρονιάς, προς οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Στα εκθέματα είχαμε πλουραλισμό θεματολογίας, αλλά και καλλιτεχνικές αποτυπώσεις, που κάθε μία τους απέδιδε το ιδιαίτερο αισθητήριο του δημιουργού, αλλά και τους εύλογους προβληματισμούς για την τύχη του Αιγάλεω στο άμεσο μέλλον, σε αντιδιαστολή με τις εικόνες του παρελθόντος που επίσης δεν έλλειψαν.

Πάντα με επίκεντρο την πόλη, το άλσος του πρώην "μπαρουτάδικου", τον "Εσταυρωμένο" και τα υπόλοιπα ιστορικά της σημεία, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν το Αιγάλεω της φτώχιας, του Πυριτιδοποιείου, των χωμάτινων δρόμων, της κυριακάτικης εξόδου, της φύσης, της αλάνας, του γλεντιού και της παρόρμησης, όπως και το Αιγάλεω του σήμερα, με τη πολιτισμική του φυσιογνωμία, τα προβλήματα αλλά και την πρόοδό του.

Το "παρών", μεταξύ άλλων, στην αίθουσα έδωσαν ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς, ο επικεφαλής της "Ανάπλασης" κ. Δημήτρης Μπίρμπας και ο γραμματέας κ. Στέλιος Βασιλειάδης, το στέλεχος της παράταξης κ. Μάκης Ζάχαρης, ο πρόεδρος του "Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω" (Ι.Λ.Ο.Α.) κ. Γιάννης Περράκης, ο οποίος προσέφερε πληθώρα φωτογραφιών του, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Ιερά Οδός" (που επίσης συνεισέφερε με δυναμική παρουσία) κ. Αντώνης Παργανάς, η επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος κα Κλειώ Μαυροθαλασσίτου (με μεγάλη συμμετοχή από το οικογενειακό της αρχείο), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καφετζής κ.α.

  • Η έκθεση θα παραμείνει στη διάθεση του κοινού έως και τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ θα εμπλουτισθεί και με νέες συνεισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...