Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Απεργία!

Σαν σήμερα, στις 29 Δεκεμβρίου του 1977, ο πανελλήνιος σύλλογος αμειβομένων ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) έκανε πράξη την απειλή του για απεργία των μελών του και αποχή από τους αγώνες του πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής κατηγορίας, εάν δεν ικανοποιούνταν από την Πολιτεία τα διάφορα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, που διεκδικούσε.

Η απεργία σημείωσε επιτυχία, όμως κανένα παιχνίδι του αγωνιστικού προγράμματος δεν αναβλήθηκε, αφού οι διοικήσεις των περισσότερων ομάδων έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών και εφηβικών τους τμημάτων. Το ίδιο έπραξε και το ΔΣ του Αιγάλεω ΑΟ, στέλνοντας στην ακριτική Καστοριά, τους νεαρούς που στελέχωναν τότε τα τμήματα υποδομής της ομάδας της πόλης μας, μεταξύ των οποίων ο Π. Κατσικογιάννης, ο Θ. Παϊσανίδης, ο Ηλ. Συνοδινός, ο Ελμάζης, ο Ντούγκας κ.α.


Παράσχος
 Ωστόσο, οι βασικοί παίκτες της Καστοριάς δεν πήραν μέρος στην απεργία, με αποτέλεσμα τους νεαρούς ερασιτέχνες του "Σίτι" να αντιμετωπίσουν έμπειροι και σκληροτράχηλοι αντίπαλοι, όπως ο τότε αρχηγός των "γουναράδων" Γιώργος Παράσχος κ.α. Το τελικό σκορ ήταν 3-0, αλλά το χειρότερο είναι πως η αποστολή των κυανόλευκων θα επέστρεφε στη βάση της με φρικτά παράπονα από τη συμπεριφορά των γηπεδούχων.

Μια συμπεριφορά που κάποιοι δεν θα ξεχνούσαν, έως και την ημερομηνία του αγώνα-ρεβάνς για το δεύτερο γύρο. Τότε που, επεισόδια τα οποία δημιουργήθηκαν στα αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω μεταξύ παικτών του Αιγάλεω και ορισμένων μελών της Καστοριανής αποστολής, θα οδηγούσαν σε βαρύτατη τιμωρία, με 6 μήνες αποκλεισμό από κάθε επίσημο παιχνίδι, του Χρήστου Χατζησκουλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...