Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια πολλά στο Νίκο Τσιαμπουρή!

Ο Νίκος Τσιαμπουρής (αριστερά), μαζί με το Σταμάτη Βιλλιώτη
και "φόντο" το παλιό δημαρχείο
(σήμερα Πνευματικό Κέντρο Αιγάλεω "Γ. Ρίτσος")
Σήμερα 6 Δεκεμβρίου, γιορτάζει μια πολύ ξεχωριστή μορφή, που έλαμψε τη δεκαετίες του '60 και του ΄70 στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λαμπρύνοντας την πλούσια ιστορία της ομάδας της πόλης μας, ο Νίκος Τσιαμπουρής.

Γεννημένος στο Αιγάλεω το 1945, πρωτόπαιξε μπάλα στην ιστορική Ιεράπολη, σαν σέντερ μπακ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1964 από το "Σίτι", πήρε το "βάπτισμα του πυρός" με 28 συμμετοχές στη Β΄ Εθνική και τελικά εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (1966-74), με συνολικά 239 παρουσίες και 1 γκολ.

Η επίδοση αυτή τον κατατάσσει στην κορυφαία θέση των "πιστών" του Αιγάλεω στη μεγάλη κατηγορία!

Το παιχνίδι του χαρακτήριζαν το πάθος, η δύναμη, η αυτοθυσία και το μεγάλο πείσμα, στοιχεία που του προσέδωσαν ιδιαίτερη φήμη και πανικόβαλαν τους αντιπάλους κυνηγούς.

Σήμερα είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ και ένα επίλεκτο μέλος του συλλόγου παλαιμάχων Αιγάλεω "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...