Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ο πασίγνωστος κ. Δημήτρης Σκούνας

Στο περιθώριο του αγώνα Πανναξιακού-Αιγάλεω (0-1) της προηγούμενης Κυριακής, ο προπονητής των γηπεδούχων κ. Δημήτρης Σκούνας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το συνάδελφό του κ. Θωμά Γράφα του Αιγάλεω, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων  "τυχαίο και άσχετο", "αλεξιπτωτιστή του αθλήματος", άνθρωπο που "δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του" και για τους λόγους αυτούς "να μη μιλάει".

Θυμόμαστε τον κ. Σκούνα, παλαιό τερματοφύλακα, από τη μακρόχρονη παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, όσο και με εκείνη του ΟΣΦΠ. Και σαν επιστέγασμα της μεγάλης του καριέρας, παραθέτουμε ένα σχετικό άρθρο που βρήκαμε στο διαδίκτυο:

Απ'το Μουκέα στο Σκούνα, σα να λέμε "απ' τη Σκύλλα στη Χάρυβδη". Τερματοφύλακας - καρμανιόλα, ικανός για το... κακό και το... χειρότερο. Άγνωστο το τι του βρήκε ο Νταϊφάς και τον έφερε στον Ολυμπιακό απ'τον Απόλλωνα Καλαμαριάς το καλοκαίρι του 1986, για να αντικαταστήσει το Γιώργο Μουκέα.
Τη σεζόν 1986-1987 την ξεκίνησε ο έμπειρος Χρήστος Αρβανίτης. Ο Γεωργιάδης έδειξε εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακα του, παρά τα 4 γκολ στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό λίγους μήνες πριν. Η "τεσσάρα" απ'τον ΠΑΟΚ (4-1) όμως την 5η μόλις αγωνιστική, τελειώνει τον Αντώνη Γεωργιάδη απ'τον Ολυμπιακό και φέρνει στη θέση του τον Αλκέτα Παναγούλια. Ο Παναγούλιας διατηρεί τον Αρβανίτη στα γκολπόστ για τον αγώνα με τον Άγιαξ για το κύπελλο UEFA, αλλά η νέα "τεσσάρα" και το γκολ που έφαγε απ'τα... 35 μέτρα απ'το Φράνκ Ράϊκαρντ, ουσιαστικά του έβαλαν ημερομηνία λήξης στον Ολυμπιακό.
Ο Σκούνας παίρνει θέση στα γκολπόστ και αρχίζει το γλέντι : Μπάλες φεύγουν μέσα απ'τα χέρια, κάτω απ'τα πόδια, ρεσιτάλ αποτυχημένων εξόδων (το... δυνατό του σημείο) και μόνο ο επιθετικός οίστρος των Αναστόπουλου και Μητρόπουλου γλυτώνει τον Ολυμπιακό από αναπάντεχες γκέλες. Κάθε φορά που η μπάλα πλησίαζε τα καρέ του Ολυμπιακού, ένα μακρόσυρτο "...ωωωωωχχχχχχ..." ακουγόταν στις εξέδρες, όπως και ένα "...ουφφφφφφ..." κάθε φορά απ'τις ελάχιστες που ο Σκούνας έπιανε τη μπάλα.
Ο Σκούνας είχε 22 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στον ένα χρόνο και κάτι που έμεινε στον Ολυμπιακό, αλλά - όπως και ο Μουκέας - έμεινε αλησμόνητος. Εκείνη η έξοδος του στο Βέροια - Ολυμπιακός 2-2 που κατέληξε στην ισοφάριση της Βέροιας, ήταν πραγματικά η κορωνίδα μιας... λαμπρής καριέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...