Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ανοδική τροχιά η ιστορική Ιεράπολη

Την επάνοδό της στο δρόμο των επιτυχιών επιδιώκουν για την πλέον ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας "Α.Π.Ο. Ιεράπολη" οι δραστήριοι παράγοντές της.

Όπως δήλωσαν χθες το απόγευμα στο ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ οι κ.κ. Κων. Χατζηκώνστας, Δημ. Μπούρχας και Γ. Τζώρτζης ο φετινός στόχος της διοίκησης επικεντρώνεται στην προώθηση νεαρών ταλαντούχων γηγενών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του συλλόγου, την ευθύνη των οποίων έχουν αναλάβει οι κ.κ. Σάμιος, Κολοκοτρώνης, αδελφοί Κατσικογιάννη κ.α.

Τα γραφεία της ομάδας,
στην Πλατεία Ειρήνης ("Τσάπου")
Φωτό ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ
Σε συνεργασία με το νέο προπονητή της ομάδας και παλαιό άσσο του Αιγάλεω κ. Διονύση Καλογερόπουλο, θα επιδιωχθεί ένα νέο ξεκίνημα, με προοπτική την επιστροφή της Ιεράπολης στις κορυφαίες κατηγορίες του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Είναι πράγματι κρίμα για ένα σύλλογο με τέτοιο λαμπρό παρελθόν (το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατά τη δεκαετία του '70) να βρίσκεται σήμερα σε τόσο χαμηλό αγωνιστικά επίπεδο, αφού ως γνωστό, τα τελευταία έτη η ομάδα υπέστη οδυνηρούς υποβιβασμούς που την έστειλαν να μετέχει τώρα στην Γ' Κατηγορία ΕΠΣΑ.

Οι κ.κ. Χατζηκώνστας
και Τζώρτζης
Φιλοδοξία λοιπόν των ανθρώπων της είναι να δημιουργήσουν σταδιακά ένα αξιόμαχο σύνολο, που θα καλλιεργεί την αθλητική ιδέα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και παράλληλα θα αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας για τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία του Αιγάλεω.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 10/11 Σεπτεμβρίου, με την αναμέτρηση κατά του ΠΑΟ Κουκακίου για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της οδού Ορυζομύλων. Μάλιστα εάν η Ιεράπολη καταφέρει να προκριθεί, είναι πολύ πιθανό βάσει προκαθορισμένου προγράμματος να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη συμπολίτισα ΑΕ Αιγάλεω του κ. Βαγγέλη Κουρεντζή.

Ιστορικό Ιεράπολης

Η "Αθλητική Ένωση Ιεράπολης" είναι ένα από τα αρχαιότερα ποδοσφαιρικά σωματεία της Αθήνας, αφού ιδρύθηκε το 1931 από τους αείμνηστους Δημήτριο Χανιώτη και Γεώργιο Αρώνη, σε ανάμνηση της "ιεράς" προσφυγικής καταγωγής τους.

Το 1946 συγχωνεύτηκε με τρία άλλα τοπικά σωματεία της πόλης του Αιγάλεω (Α.Ε. Πυριτιδοποιείου, Φοίνικα και Α.Ε. Αγίου Σπυρίδωνα) για την γέννηση του "Αιγάλεω Α.Ο"., αλλά στη συνέχεια επανιδρύθηκε ως "Γυμναστικός Όμιλος Νέα Ιεράπολη" για να συγχωνευθεί εκ νέου το 1968 με τους συλλόγους της Ολυμπιάδας Αιγάλεω και της Άμυνας προς ίδρυση του "Ορφέα" που έφτασε έως τη Β΄ Εθνική (περίοδοι 1971-72, 1972-73, 1975-76, 1976-77) και στη συνέχεια μετείχε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα (1977-78).

Το 1987 το καταστατικό της ενεργοποιήθηκε εκ νέου (σαν "Α.Π.Ο. Ιεράπολη") και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα Αθηνών. Από τους γνωστότερους προπονητές που έχουν αναλάβει την ομάδα κατά το παρελθόν είναι ο Μίλτος Παπαποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...