Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Δειλό ξεκίνημα...


Παροπλισμένος ήταν ο Χατζησκουλίδης
 Το πρωτάθλημα της περιόδου 1983-84 ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου και το Αιγάλεω κλήθηκε να δώσει έναν δύσκολο αγώνα, τον πρώτο στην ιστορία του στην Επαγγελματική Α΄ Εθνική, με αντίπαλο την έμπειρη Δόξα Δράμας στην έδρα της. Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε ότι καλύτερο διέθετε εκείνη την εποχή, αν και όπως είδαμε οι επιλογές του ήταν περιορισμένες. Το μεγάλο "ατού" του συλλόγου, ο Χρήστος Χατζησκουλίδης, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Νότιο Όμιλο της Β΄Εθνικής την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν σε διένεξη με τη διοίκηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου που για άλλη μια φορά είχε αρνηθεί να του δώσει μια μετεγγραφή, παρά τις προτάσεις που υπήρχαν.
Κάτω απ΄τα γκολπόστ βρέθηκε ο Δημήτρης Αλαφογιάννης, ενώ στα άκρα της άμυνας ξεκίνησαν δεξιά ο Δαμιανίδης και αριστερά ο Ούτσικας. Στο κέντρο της οπισθοφυλακής προτιμήθηκε ο Συνοδινός (σαν στόπερ) με λίμπερο τον Παπαθεοδώρου. Αμυντικά χαφ ήσαν οι Μαύρος και Εμμανουήλ, ενώ την τετράδα του κέντρου συμπλήρωναν οι Βάγγης και Πηγαδίτης. Τέλος, στην επίθεση έπαιζαν ο Μπεκιάρης με τον Αθανασιάδη. Το Αιγάλεω προσπάθησε να μην αιφνιδιασθεί, όμως στο 11ο λεπτό, ο σέντερ φορ της γηπεδούχου Βουτσέκοβιτς έπεσε με δύναμη πάνω στον Συνοδινό, που πιεζόμενος σημείωσε αυτογκόλ. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ματζουράκη, που έσπευσε να αντικαταστήσει το νεαρό αμυντικό με τον Μανδραφλή, μόλις στο 30ο λεπτό.

Ο άτυχος της πρεμιέρας Ηλίας Συνοδινός, δε θα είχε δυστυχώς
άλλη ευκαιρία από το Γιάννη Ματζουράκη 
Η πίεση που άσκησε στη συνέχεια η ομάδα έφερε αποτελέσμα, αφού με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Βάγγης σέντραρε και ο Τσεβρετζής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1). Ωστόσο, είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του β΄ 45λεπτού ο Βουτσέκοβιτς πέτυχε δεύτερο γκολ για τη Δόξα, κάνοντας το σκορ 2-1 που δεν άλλαξε έως τη λήξη, παρά την αλλαγή του Εμμανουήλ με το Δ. Πιστόλη στο 72ο λεπτό.

 
Έτσι παρατάχθηκε το Αιγάλεω κατά του Ηρακλή.
Από αριστερά προς τα δεξιά, άνω οι Πηγαδίτης,
Αλαφογιάννης, Μαύρος, Δαμιανίδης, Εμμανουήλ,
Παπαθεοδώρου και κάτω οι Κουρόπουλος, Αθανασιάδης,
Μανδραφλής, Μπεκιάρης και Βάγγης.
 Ακολούθησε ο αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω με αντίπαλο τον ισχυρότατο Ηρακλή, μπροστά σε 10.000 κόσμο. Και πάλι η ομάδα μας αιφνιδιάστηκε, καθώς μόλις στο 2' ο βραχύσωμος Καλαμπάκας κέρδισε κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας από τους Μανδραφλή, Παπαθεοδώρου και νίκησε τον Αλαφογιάννη για το 0-1. Ο Εμμανουήλ που είχε ατυχώς τοποθετηθεί ως προσωπικός φρουρός του Βασίλη Χατζηπαναγή δεν κατάφερε φυσικά να τον περιορίσει, με αποτέλεσμα ο άσσος του Ηρακλή να πραγματοποιήσει μια εκπληκτική εμφάνιση. Ωστόσο, το Αιγάλεω έπαιξε θαρραλέα και έχασε αρκετές ευκαιρίες, κύρια με τον Κουρόπουλο, με αποκορύφωμα μια φάση στο 20ο λεπτό. Τότε ο Πηγαδίτης σούταρε και ο αμυντικός του "γηραιού" Γαλατίδης απέκρουσε με το χέρι. Ο Κουρόπουλος, παρά την άσχημη ψυχολογία του θέλησε να εξιλεωθεί και εκτέλεσε εκείνος το πέναλτι, ξελεγώντας τον Γκεοργκίεφ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ!
Στο β΄μέρος το Αιγάλεω προσπάθησε μάταια να αντιδράσει, αλλά οι θεσσαλονικείς πάγωσαν το ρυθμό του αγώνα και πήραν τελικά τη νίκη.

 
Την τρίτη αγωνιστική οι παίκτες του "Σίτι" είχαν μια ακόμη πιο δύσκολη αποστολή, με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Ματζουράκης παρέταξε άριστα την ομάδα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κυλάει χωρίς μεγάλες ευκαιρίες από πλευράς "πρασίνων", καθώς ο Παϊσανίδης είχε περιορίσει το Γαλάκο, ο Ούτσικας ήταν βεντούζα πάνω στο Λα Λινγκ και ο Παντελής κυριαρχούσε στις εναέριες μονομαχίες, ενώ στα γκολπόστ ο Νίκος Βαλλιάνος πάσχισε να αποδείξει την αξία του απέναντι στην παλιά του ομάδα. Τα πάντα όμως χάθηκαν στο 68ο λεπτό, όταν ο Θανάσης Δημόπουλος με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟ.



Για την τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος το Αιγάλεω υποδέχτηκε τον Πανσερραϊκό μπροστά σε 8.000 οπαδούς του που επιτέλους, πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ομάδας μας (2-0). Με ηγέτη τον έξοχο Δαυϊδ Μαύρο που "όργωσε" το γήπεδο, σημειώνοντας μάλιστα και το πρώτο γκολ στο 27ο λεπτό (ενώ το δεύτερο με κεφαλιά ο Μπεκιάρης στο 71΄), οι Αιγαλεώτες ποδοσφαιριστές απέδειξαν ότι ήταν ικανοί να σταθούν στην Α΄ Εθνική.

Τα γκολ της νίκης, από τους Μαύρο (επάνω)
και Μπεκιάρη
Παραθέτουμε την ιστορική σύνθεση εκείνης της ημέρας: Βαλλιάνος, Παϊσανίδης, Ούτσικας, Παντελής, Παπαθεοδώρου, Μαύρος, Κουρόπουλος (57΄Βάγγης), Καραλής (68' Πιστόλης), Μπεκιάρης, Πηγαδίτης, Αθανασιάδης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...