Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η συνέντευξη της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Με μικρή καθυστέρηση , προχωρούμε σε δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ, που παραχωρήθηκε την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουλίου:

Δημήτρης Μπίρμπας

" Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις μας, τον απολογισμό μας για το πρώτο εξάμηνο στο Δήμο και την κριτική μας αποτίμηση των πεπραγμένων της Διοίκησης και των λοιπών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις επικαιροποιημένες προτεραιότητές μας για τον Σεπτέμβρη και τη συνέχεια.



Καταρχήν, θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι είμαστε η μόνη, ίσως, δημοτική παράταξη του Αιγάλεω που αποτίμησε συλλογικά και συντεταγμένα το εκλογικό αποτέλεσμα, εξέλεξε νέα όργανα, συναποφασίσαμε την αντιπολιτευτική τακτική μας με βάση το πρόγραμμά μας, το μοναδικό δυστυχώς προγραμματικό πλαίσιο που κατατέθηκε στις δημοτικές εκλογές.






Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ


Σε αυτό το εξάμηνο καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, συμμετείχαμε σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της περιοχής και του τόπου γενικότερα.






Α. Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Σε ότι αφορά στον Δήμο καταθέσαμε ερωτήσεις αλλά και προτάσεις για τη σύσταση και λειτουργία των Νομικών Προσώπων. Προτάσεις, ερωτήσεις και επισημάνσεις για τον τρόπο επιλογής της κρίσιμης σημασίας, επιτροπής διαβούλευσης και του συμπαραστάτη του Δημότη, που ειρήσθω εν παρόδω, η Δημοτική αρχή δεν κατάφερε ακόμα να συστήσει.


Ξεκαθαρίσαμε ότι προϋπόθεση έγκρισης, οποιαδήποτε αναγκαίας σύμβασης εργασίας εκτός ΑΣΕΠ (έργου, πεντάμηνη, δίμηνη κλπ), είναι η λειτουργία διαπαραταξιακής Επιτροπής Προσλήψεων για αποφυγή του εξευτελισμού προσωπικοτήτων και των πελατειακών σχέσεων.


Κάναμε σημαντικές παρατηρήσεις-προτάσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Ισότητας αλλά και την αύξηση προς το δημοκρατικότερο και αντιπροσωπευτικότερο των μελών όλων των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν υιοθετήθηκε δυστυχώς τελικά η διεύρυνση δυνατότητας διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων με υπογραφές κατοίκων.


Παράλληλα, ασκήσαμε εξονυχιστική αλλά δίκαιη κριτική για το απαράδεκτα πρόχειρο, σύμφωνα και με ομολογία της Διοίκησης, Τεχνικό Πρόγραμμα, στο οποίο δεν δόθηκε η ευκαιρία να προτείνουμε βελτιώσεις. Το κορυφαίο θέμα του Προϋπολογισμού είχε και αυτό την ίδια αντιμετώπιση από τη Διοίκηση και ως εκ τούτου επισημάναμε την έλλειψη κοινωνικής και διαπαραταξιακής διαβούλευσης, τον πλασματικό χαρακτήρα του, κτυπητές αδυναμίες και μας δόθηκε έτσι μόνο η δυνατότητα να κάνουμε κάποιες προτάσεις για απεγκλωβισμό χρημάτων από την κρατική μηχανή.


Απαιτήσαμε με προτάσεις και ερωτήσεις, να αντιμετωπισθεί το αισθητικό «χάλι» από τις αυθαίρετες καταλήψεις σε πλατείες και πεζοδρόμους της πόλης, επισημαίνοντας παράλληλα την επικινδυνότητα τους σε περιπτώσεις σεισμών, πυρκαγιών κ.λπ.


Προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δράσεις και ψηφίσματα για να αναδείξουμε τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της περιοχής. Προτείναμε τη ανάληψη δράσης για τη λειτουργία του σταθμού του Μετρό Αγ. Μαρίνας και την αποκατάσταση της πλατείας «Μετρό-Εσταυρωμένου», αλλά και της επέκτασής του προς τα Δυτικά και προτείναμε σχέδιο ψηφίσματος για τη διακοπή λειτουργίας του οικολογικού σκανδάλου του ΧΥΤΑ Φυλής σε εναρμόνιση με άλλες τοπικές συλλογικότητες.


Εισηγηθήκαμε τη συζήτηση για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Μπαρουτάδικου και κάναμε πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή για ενεργοποίηση των δημοτών για τη διαφύλαξη και καθαρισμό του με δράσεις την Ημέρα του Περιβάλλοντος. Κάναμε ερωτήσεις και επισημάνσεις για παρέμβαση στα σχέδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τονίζοντας τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η πιθανή δημιουργία του Mall στον Ελαιώνα στη ήδη βεβαρημένη οικονομική ζωή της πόλης, κάτι το οποίο απευχόμαστε και συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια νομικής και κινηματικής αποτροπής του.


Για το κομβικής σημασίας θέμα της Απογραφής Πληθυσμού στο Αιγάλεω, εγκαίρως ερωτήθηκε η Διοίκηση για τον τρόπο που σχεδίαζε να την προπαγανδίσει. Της προτείναμε δε και σχέδιο για να συγκρατήσει το μέγιστο αριθμό κατοίκων ως απογραφομένους. Η Απογραφή θα επηρεάσει τα οικονομικά του Δήμου για την επόμενη δεκαετία και φυσικά δεν υπήρξε κανένα σχέδιο προπαγάνδισης της δράσης αυτής από τη Διοίκηση. Η παράταξή μας, με τα πενιχρά οικονομικά της και τη συμβολή αποκλειστικά και μόνο των μελών και φίλων τύπωσε και διένειμε αφισέτες και φυλλάδια για το θέμα αυτό, ακολουθώντας αταλάντευτα τη θέση μας για προγραμματική αντιπολίτευση, αλλά και δράσεις όπου αυτό είναι εφικτό.


Επιπρόσθετα, αρκετούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου ασχοληθήκαμε με το θέμα της υποβάθμισης του «Λοιμωδών» από Γενικό Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας, εισηγηθήκαμε ψήφισμα που ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους αλλά και στους χιλιάδες δημότες που έχουν πραγματική ανάγκη ένα τέτοιο Νοσοκομείο στη περιοχή μας. Παρόλα αυτά η μοναδική Δημοτική αρχή που δεν εκπροσωπήθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν του Αιγάλεω.


Ο λόγος που τα αναφέρουμε όλα αυτά είναι γιατί όλα αυτά τα θέματα παραμένουν ανοικτά και σε εκκρεμότητα. Είναι θέματα που δεν έχουν λήξει, που θα μας απασχολούν επί μακρόν και ευελπιστούμε στην ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης μας για τη διεκδίκησή τους και την επίλυσή τους. Ασχοληθήκαμε όμως και με τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που ξεφεύγουν των στενών τοπικών συνόρων.


Ο γενικός γραμματέας της παράταξης Στέλιος Βασιλειάδης (αριστερά),
με τον επικεφαλής της "ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ" Δημήτρη Μπίρμπα




Β. Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


Εισηγηθήκαμε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο έγινε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στις απαράδεκτες και υπερβολικές αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και παρά τις μεθοδεύσεις του προεδρείου φέρνουμε προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των επιπτώσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα έχει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που νομοθετήθηκε από το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό νόμο (στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώνουμε ενοίκιο στα κτίριά μας), όσο και οι οικονομικές δεσμεύσεις τους για τους ΟΤΑ.


Η συγκλονιστική κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Φουκουσίμα και ο φόβος ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί στην περιοχή μας (Ακούγιου, Κοζλοντούι), μας οδήγησε να καταθέσουμε σχέδιο ψηφίσματος για την απαγόρευση των πυρηνικών και την προσπάθεια δέσμευσης της κυβέρνησης για καταδίκη της χρήσης της, εντός και εκτός Ελλάδας. Το σχέδιο ψηφίσματος ψηφίστηκε με τις ψήφους όλων των δημοτικών παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Πήραμε ξεκάθαρη θέση ενάντια στη μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, οι οποίες εκτελούνται σε αρμονική συνεργασία Υπουργείου και Δήμου, παρά την ομόφωνη αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την πανθομολογούμενη αντίρρηση γονέων και δασκάλων.


Καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε τον επερχόμενο εργασιακό Μεσαίωνα με τις ελαστικές μορφές εργασίας στο Δήμο με τις ΜΚΟ που προσφέρουν «κοινωφελή εργασία» και «εγκαινιάζουν» καθεστώς ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στο Δημόσιο.


Τέλος, αλλά όχι τελευταίο εισηγηθήκαμε ψήφισμα συμπαράστασης (το ομόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης) στους απελπισμένους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, κάτι το οποίο θεωρήθηκε από το Προεδρείο ως θέμα που δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι μπλοκαρίστηκε η συζήτησή του όπως, επίσης, μπλοκαρίστηκε και η πρότασή μας για συμπαράσταση στο κίνημα των «αγανακτισμένων» αλλά και καταδίκης της αλόγιστης αστυνομικής βίας και του τραυματισμού Αιγαλεωτών δασκάλων την Τετάρτη 29.6.11.


Τα προσπαθήσαμε άλλοτε επιτυχώς, άλλοτε ανεπιτυχώς σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και πάντα με γνώμονα την αρχή και δέσμευσή μας ότι προσπαθούμε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης και με στόχο-οδηγό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του επιπέδου Δημόσιων Κοινωνικών παροχών όλων των κατοίκων της πόλης, ανεξάρτητα φύλου, φυλής, θρησκεύματος, πολιτικών και πολιτισμικών απόψεων και ιδιαιτεροτήτων. Σταθερή δε προτεραιότητα μας, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.


Έτσι, βρεθήκαμε σε κάθε κινητοποίηση της περιοχής αλλά και κεντρικά, για το περιβάλλον, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και των εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα με τις προτάσεις μας, στηρίξαμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης για βελτίωση της κατάστασης.






Γ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


Στηρίζουμε ή στηρίξαμε:


• Την υιοθέτηση της πρότασής μας για τέλος περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, που δυστυχώς καθυστερεί με ευθύνη της Διοίκησης


• Την αναστολή δαπανηρών εκδηλώσεων (καρναβάλι), τη διοργάνωση νέων


• Τις δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας, που προτείναμε και υιοθέτησε η Διοίκηση, για τον καθαρισμό αλλά και την υπεράσπιση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Άλσους, την απόδοση του οριστικά στον Δήμο


• Υποδείξαμε τρόπους απεγκλωβισμού των χρημάτων της Δημοτικής Επιχείρησης για την πληρωμή προμηθευτών και υπαλλήλων


• Στηρίξαμε τις προτάσεις συνέχειας υλοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» και του βρεφονηπιακού σταθμού «Μέριμνα», αλλά και νέες προτάσεις για το περιβάλλον και την ενέργεια


• Στηρίξαμε, κατ’ εξαίρεση και άπαξ, το νέο δάνειο 4.000.000 € που συνομολογήθηκε φέτος, καθώς και τα δάνεια για τα Νομικά Πρόσωπα, προκειμένου να εξοφληθούν τελεσίδικες αποφάσεις για μισθοδοσία παρελθόντων ετών και την εξόφληση βεβαιωμένων χρεών παρελθόντων ετών, της διοίκησης Καλογερόπουλου. Δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αλλά και δεκάδες μικρές τοπικές επιχειρήσεις-προμηθευτές του Δήμου, που ασφυκτιούν και οδεύουν σε αφανισμό από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές, θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να εισπράξουν αυτά που τους χρωστάει ο Δήμος. Ωστόσο, πάγια θέση μας είναι η αντίθεσή μας στη λήψη δανείων για κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Η Δημοτική Αρχή οφείλει πάρει μέτρα και να διεκδικήσει και τους παρακρατηθέντες πόρους προηγούμενων ετών, αλλά και τη διατήρηση, αν όχι την αύξηση, των κρατικών πόρων. Και μιλάμε για διατήρηση, γιατί το 2010 η αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική μείωσε τους κρατικούς πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά 35% σε σχέση με το 2009, ενώ το 2011 είχαμε ακόμα περαιτέρω μείωση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2010. Προφανώς, πρόκειται και για μια νέα γενιά παρακρατηθέντων που προστέθηκε βίαια, στα ήδη υπάρχοντα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.






ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ


Ο Δήμος είναι σε οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο λόγω:


 Της απαράδεκτης Κυβερνητικής Μνημονιακής Πολιτικής που μειώνει σχεδόν 50% τους πόρους της Αυτοδιοίκησης, αποδιαρθρώνει τις υπηρεσίες, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί μαθηματικά τους δήμους σε υπερδανεισμό, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και επιβολή νέων τελών στους Δημότες για οποιαδήποτε παροχή.


 Του υπερβολικού δανεισμού για κάλυψη λειτουργικών, βλέπε και πελατειακών αναγκών, της Διοίκησης Καλογερόπουλου. Κατά την προηγούμενη διοίκηση ο δήμος μας πήρε 22.000.000€ δάνεια για την κάλυψη λειτουργικών και όχι αναπτυξιακών αναγκών. Σε αυτά βέβαια, θα πρέπει να προστεθούν τα δάνεια που αναγκαζόμαστε να πάρουμε και σήμερα για την κάλυψη υποχρεώσεων των προηγούμενων ετών.


 Την πολιτική ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης που ακροβατεί χωρίς πυξίδα και σχέδιο, περιμένοντας μόνο τη χορήγηση της κεντρικής στήριξης-ελεημοσύνης ελέω ΠΑΣΟΚ να την «βγάλουμε» σήμερα και μετά βλέπουμε.


Αυτά άλλωστε είναι και τα χαρακτηριστικά της σημερινής Διοίκησης:


Δεν αμφισβητούμε γενικά τις καλές προθέσεις και τις προσπάθειες κανενός, αλλά κυριαρχεί η προχειρότητα, η απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού, ενώ άγεται και φέρεται από τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές. Η σημερινή Διοίκηση κυριαρχείται από ένα φόβο συμμετοχής των πολιτών, είτε αφορά όργανα και επιτροπές, είτε εκδηλώσεις και δράσεις, με ισχυρά αντανακλαστικά κομματικοπαραταξιακού συγκεντρωτισμού (επιτροπές, όργανα Δήμου και ΝΠΔΔ, εκπροσώπηση, καπέλωμα εκδηλώσεων περιβάλλοντος), είναι ήδη, πρόωρα, εμφανείς οι εσωτερικές αντιθέσεις της, ενώ υπάρχουν στοιχεία αυταρχισμού του Προεδρείου στις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που κινούνται στα όρια του κωμικού και του τραγικού.


Το Σύγχρονο Ανθρώπινο Αιγάλεω του κ. Καλογερόπουλου χαρακτηρίζεται από υποτονική παρουσία, όπως υποτονική είναι και η παρουσία του επικεφαλής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, κινείται σε μια υπερασπιστική απολογητική γραμμή των πράξεών του, χωρίς σαφείς στοχεύσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο. Θετική μέχρι σήμερα, είναι η στάση του στη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η Λαϊκή Συσπείρωση με τον κ. Βούλγαρη. Έχει δυναμική παρουσία αποκλειστικά εντός συμβουλίου, απόλυτα όμως κομματικά περιχαρακωμένη, με ένα ισοπεδωτικό-καταγγελτικό λόγο. Η κεντρική πολιτική γραμμή της είναι «όχι» σχεδόν στα πάντα, ενώ είναι άδικα αντιπαραθετική σε μας σχεδόν σε όλα. Αποκορύφωμα της αντιπαραθετικής της διάθεσης, η εξαιρετικά αποκαρδιωτική, λυπηρή και μικροκομματική λογική άρνησης να ψηφίσει την απαγόρευση των πυρηνικών και την προτροπή για την ανάληψη δράσης εναντίον τους. Κάτι που ψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις, για ένα θέμα που ξεφεύγει από το χρονικό όριο της δικής μας ζωής και μας ενώνει όλους. Επιχειρηματολογώντας μάλιστα (Σαvτζαρίδης) ότι δεν είναι και τόσο κακή η ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας και «ας μη γινόμαστε εμπόδιο στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης». Είναι εμφανές το άγχος για διαφοροποίηση έναντι των πάντων. Θετικό στοιχείο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου χώρου και παρά τις ακραίες υπερβολές, του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών.






ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ


Α. σε σχέση με το Δήμο, πέραν της υπεράσπισης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα χώρων και υπηρεσιών.


 Συνεχίζουμε ως προγραμματική αντιπολίτευση και επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σύνδεση του Δημοτικού Συμβουλίου με την κοινωνία και τα προβλήματά της


 Θα διεκδικήσουμε εν’ όψει του επιχειρησιακού τη συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης με τα κριτήρια που έχουμε θέσει, διαδικασία συμμετοχικού προϋπολογισμού και σχεδιασμό, στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων της πόλης και με ενεργοποίηση του τοπικού κοινωνικού κεφαλαίου, της πρότασής μας για «Αιγάλεω πόλη κοινωνικής αλληλεγγύης» που η οικονομική και κοινωνική συγκυρία την κάνει κάτι περισσότερο από επίκαιρη.


 Πρωταρχικό στοιχείο θεωρούμε την άμεση εφαρμογή του Τέλους Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, super markets και εμπορικά κέντρα της περιοχής. Θετικά προς τα έσοδα θα λειτουργήσει η άμεση μέτρηση των νέων και παλαιών κτιριακών χώρων του Ελαιώνα και ο άμεσος συνυπολογισμός των δηλωθέντων, ημιυπαίθριων χώρων και των αυθαιρέτων στα τέλη.


Β. Σε σχέση με την κοινωνία


Κεντρικός στόχος θα πρέπει να είναι η οικοδόμηση ενός διεκδικητικού ενωτικού αυτοδιοικητικού κινήματος που σε συνάρθρωση με το γενικότερο λαϊκό κίνημα θα απαιτήσει:


 Την εφαρμογή του Συντάγματος σε πόρους και αρμοδιότητες για την Αυτοδιοίκηση


 Τη σταδιακή απόδοση των παλαιών και νέων παρακρατηθέντων


 Την ακύρωση των σχεδίων του Μεσοπρόθεσμου, εκποίησης και ιδιοποίησης από τους δανειστές της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας


 Την αναδιάρθωση του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησής του, με βάση τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες και τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός χρηματοδοτούμενου από Ευρωπαϊκούς πόρους (Ευρ. Τράπεζα Επενδύσεων, Ταμείο για την Παγκοσμιοποίηση, κ.ά.), επενδυτικού προγράμματος, στοχευμένου στην κάλυψη επειγουσών, λόγω κρίσης, κοινωνικών υποδομών και την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης. Με άξονα τις περιφερειακές και τοπικές ανάγκες και με στόχο την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, με σεβασμό στο περιβάλλον και προτεραιότητα τον άνθρωπο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...