Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Δημοκρατία μας σε αποσύνθεση...

Φωτό αρχείου (Πηγή: i-live.gr)
Αστυνομική βία, διαδηλώσεις, προβοκάτσια, ασφυξία και αγανάκτηση συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό με πρωταγωνίστρια τη χώρα μας.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξασφάλιζε με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο (εκβιαστικό) τρόπο την υπερψήφιση των νέων οδυνηρών μέτρων σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων με πρόσχημα την αποφυγή της χρεωκοπίας-ενώ δεν έχει πράξει ουδέν στην κατεύθυνση του να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους των τεράστιων σκανδάλων του πρόσφατου παρελθόντος και της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης- τη στιγμή που ο λαός μάχεται εδώ και σχεδόν 40 μέρες να διατρανώσει την επιθυμία του για πραγματική κάθαρση κι αλλαγή των σάπιων δομών του πολιτικού κατεστημένου, την ίδια αυτή στιγμή ο μηχανισμός του παρακράτους εξαπολύεται σε όλο του το μεγαλείο. Τραμπούκοι, κουκουλοφόροι ή ένστολοι, βιαιοπραγούν κατά πάντων, επιδιώκοντας να αμαυρώσουν την ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος των δασκάλων του Αιγάλεω, μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής ημέρας
(Πηγή: Φίλοι του Πυριτιδοποιείου/Facebook)

Αναπάντητα ερωτηματικά προκαλούν οι εικόνες που καταγράφηκαν από ερασιτεχνικά και μη βίντεο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι γκρίζες σκιές δεν υφίστανται μόνο στις σκέψεις ορισμένων αλλά σπιλώνουν απροκάλυπτα την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Μια κοινωνία σε πλήρη αναταραχή, μια εξουσία που καταρρέει κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, μια αξιωματική αντιπολίτευση που περιμένει στη γωνία για να εκμεταλλευτεί ότι ξεβράσει η πλημμυρίδα του αναβρασμού και της αγανάκτησης.

Οι πολιτικοί μας ταγοί, από τον ρυθμιστή του πολιτεύματος έως και τον τελευταίο βουλευτή αποδείχτηκαν πολύ μικροί για να σηκώσουν το βάρος ιστορικών αποφάσεων που είχε ανάγκη ο τόπος για να ξεπεράσει τη σήψη δεκαετιών. Συνέβαλαν όλοι τους ανεξαιρέτως στην απαξίωση θεσμών και διαδικασιών, βουτήχτηκαν με ορμή στα προνόμιά τους και κώφευσαν στα κελεύσματα των ημερών, με συνέπεια σήμερα να θερίζουν τις θύελλες των ανερμάτιστων επιλογών τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...