Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

O «Ελληνικός Κόσμος» στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων


Η Αιγαλιώτισα Αθηνά Δασκαλάκη, που υπηρετεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μας απέστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος":

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


O «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2011, την Τετάρτη 18 Μαΐου

To Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 18 Μαΐου, ο «Ελληνικός Κόσμος» θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00. Θα ισχύει ελεύθερη είσοδος στις εκθέσεις «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» και «Ιστορίες νομισμάτων – Αφηγήσεις πόλεων» (14:00-20:00) καθώς και στη «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» στη «Θόλο» (προβολή των 18:00).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ιστορικού κ. Μιχάλη Βαρλά με θέμα: «Μνήμη και Μαρτυρία στην Ψηφιακή Εποχή. Το έργο μας για την οικογενειακή μνήμη των προσφύγων», στην Αίθουσα Προβολών του κτηρίου 1, στις 19:00. Ο κ. Βαρλάς είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ.

Από το 1997 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ενισχύει την ιστορική και οικογενειακή μνήμη των Ελλήνων μέσα από τα προγράμματα «Γενεαλογίες», «Μαρτυρίες» και «Ιστορία μου», που περιλαμβάνουν τρεις μεγάλες ψηφιακές συλλογές με οικογενειακά στοιχεία, αυτοβιογραφικές συνεντεύξεις και ψηφιοποιημένα τεκμήρια, δείγματα των οποίων έχουν ήδη δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο.

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έχει κλείσει 13 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Για περισσότερες πληροφορίες:

κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου»,

τηλ. 212 254 0444

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...