Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Βαρυσήμαντη συνέντευξη του κ. Γιώργου Τριδήμα


Γιώργος Τριδήμας

Ο πρόεδρος του Αιγάλεω ΑΟ κ. Γιώργος Τριδήμας (φωτό) μας παραχώρησε ευγενικά μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας http://www.aegaleofc.gr/

Με τα λεγόμενά του, ο κ. Τριδήμας διαλύει τους κάθε λογής "ψιθύρους", όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου και αναπτερώνει τις ελπίδες των φιλάθλων για την περαιτέρω τύχη της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας. Από όσα μας είπε φαίνεται καθαρά πως ο ίδιος διαθέτει και τo όραμα αλλά και τη διάθεση να οδηγήσει σύντομα το Αιγάλεω στο δρόμο των επιτυχιών.

Παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξη:


  • Κε Τριδήμα, κατ’ αρχάς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

Κε Νικολαΐδη καλημέρα σε εσάς και σε όλο το φίλαθλο κόσμο του Αιγάλεω. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανιδιοτελή βοήθεια που προσφέρετε στην ομάδα μας.

  • Το Αιγάλεω πραγματοποίησε ένα νέο ξεκίνημα το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς άλλαξε έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Θα θέλατε να μας ενημερώσετε για το τι παραλάβατε;

Όσο το Αιγάλεω βρισκόταν στην Α’ ΕΘΝΙΚΗ και ιδιαίτερα σε θέσεις Ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν με ενδιέφερε πως βρισκόταν εκεί, μου αρκούσε να βλέπω την ομάδα μου να είναι Α’ Εθνική. Όμως κάποιοι λάθος χειρισμοί έφεραν το Αιγάλεω σ’ αυτή την κατηγορία.


Η σελίδα άλλαξε, δεν υπάρχει το παλαιό καθεστώς όσο τώρα για το τι παραλάβαμε Κε Νικολαΐδη όταν μια επαγγελματική ομάδα διαλύεται και γίνεται ερασιτεχνική, δεν μένει κανείς ποδοσφαιριστής και είναι κατανοητό! Οι ποδοσφαιριστές ήταν επαγγελματίες και δεν θα έμεναν σε μια ερασιτεχνική ομάδα. Ξεκινήσαμε λοιπόν από το μηδέν.

  • Έπειτα από τις αρχικές επιλογές που έγιναν με αρκετή καθυστέρηση, το Αιγάλεω παρουσιάσθηκε αποδυναμωμένο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με συνέπεια να χαθεί πολύτιμο έδαφος. Στη συνέχεια αναλάβατε την προεδρία όλου του συλλόγου. Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η κατάσταση από εκείνο το σημείο και μετά, τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά;

Οι αρχικές επιλογές μας άργησαν, διότι ξαφνικά το Αιγάλεω από τη Β’ ΕΘΝΙΚΗ βρέθηκε στα χέρια του Ερασιτέχνη, πράγμα που οι άνθρωποι δεν είχαν υπολογίσει. Όταν λοιπόν όλες οι ομάδες από το Μάιο έχουν βρει παίκτες και βολιδοσκοπούν, έχουν προετοιμασία από τον Ιούλιο, επόμενο είναι εμείς να είμαστε τουλάχιστον 3 μήνες πίσω. Συγκεντρώσαμε λοιπόν ποδοσφαιριστές από διάφορες κατηγορίες, άλλους έτοιμους και άλλους ανέτοιμους. Από τις 26/8/10 έως και 31/8/10. Ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε σε 20 ημέρες. Έπρεπε λοιπόν αυτό το υλικό να το πλάσεις να γίνει ομάδα και να παίξει. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Γι εμάς λοιπόν το πρώτο τρίμηνο ήταν η προετοιμασία ..


Το ευτύχημα για μένα είναι ο ΘΩΜΑΣ ΓΡΑΦΑΣ που με τις γνώσεις του και την υπομονή του κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα την καλύτερη της κατηγορίας μας αναμφισβήτητο και παραδεκτό από πολλούς. Μεγάλη η συμβολή του παλαίμαχου ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ στην επιλογή ποδοσφαιριστών και του ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ ΣΤΕΛΙΟΥ (γυμναστής) στην καλή φυσική κατάσταση.

  • Έγιναν και κάποιες σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, που δείχνουν να αποδίδουν. Τι πιστεύετε, θα βοηθήσουν όσο περιμένουμε;

Μέσα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς όντως κάναμε τον Ιανουάριο αξιόλογες μεταγραφές σε θέσεις που υποφέραμε. Οι μεταγραφές των ΠΑΠΟΥΤΣΗ-ΔΟΥΚΑΚΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΕΓΟΥΣΗ-ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ-ΑΛΕΞΑΚΗ είναι ποδοσφαιριστές έτοιμοι από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, βεβαίως και θα βοηθήσουν πάρα πολύ.

  • Από τοπικούς παράγοντες και επιχειρηματίες της πόλης, έχετε κάποια βοήθεια; Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σας;

Αυτό το κομμάτι είναι πονεμένη ιστορία. Ξέρετε όταν δεν είσαι μέσα στα πράγματα ακούς λόγια, υποσχέσεις, μεγαλοστομίες. «Να φύγουν και εμείς θα βοηθήσουμε». Κε Νικολαΐδη έφυγαν, παρ’ όλα αυτά ακόμη και μετά 6 μήνες ψάχνουν ποιος είναι πίσω μου. Δικαιολογίες απερίγραπτες. Δεν θέλουν να βοηθήσουν. Αυτός που θέλει να βοηθήσει έρχεται και σου λέει πρόεδρε αυτό για την ομάδα. Να σας πω εδώ ότι αρχικά είχε βοηθήσει ο Δήμαρχος Καλογερόπουλος Δημήτρης. Και τώρα ένας επιχειρηματίας κατασκευών του οποίου το όνομα δεν αναφέρω διότι δεν θέλει. Τρεις επιχειρήσεις με διαφημιστική ταμπέλα κι αυτό ήταν όλο. Όλο το βάρος το οικονομικό το σηκώνω μόνος λες και η ομάδα είναι ΠΑΕ. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να ενεργοποιηθούν οι επιχειρηματίες. Σας διαβεβαιώνω πάντως, όσες φορές και αν έχω κοιτάξει πίσω μου δεν βλέπω κανένα.

  • Στην πρόσφατη κοπή της πίτας και την εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Αιγάλεω έλαμψαν δια της απουσίας τους οι παλαίμαχοι της ομάδας. Υπάρχει επαφή και συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων;

Στην κοπή της πίτας λοιπόν όντως δεν υπήρχαν παλαίμαχοι. Δεν γνωρίζω γιατί δεν συμμετείχαν. Οι προσκλήσεις μοιράστηκαν από όλους τους ανθρώπους του Δ.Σ. της ομάδας. Τα γραφεία του ποδοσφαιρικού τμήματος βρίσκονται μαζί με τα γραφεία των παλαίμαχων (μας έχουν κάνει παραχώρηση) δεν μπορεί κανείς παλαίμαχος να μην άκουσε για την κοπή της πίτας.Και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ γράφτηκαν, δεν καλέσαμε κανένα επίσημα. Θέλω εδώ να σας πω ότι εκτιμώ την προσφορά όλων των παλαιμάχων για τις υπηρεσίες που είχαν προσφέρει στην ιστορία της ομάδας μας. Δεν μπορώ όμως να διανοηθώ ότι για να προσφέρει κάποιος παλαίμαχος βοήθεια στη κατηγορία που βρισκόμαστε θα ζητούσε το ποσό των 3000 ευρώ το μηνά και κινητό.
Ευχαριστώ πολύ, δεν θέλω τέτοια βοήθεια.

  • Οι φίλαθλοι του Αιγάλεω, παρά τους συνεχείς υποβιβασμούς κατά τα προηγούμενα χρόνια, στέκονται κοντά στην ομάδα, στηρίζοντας το νέο ξεκίνημά της. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους οπαδούς μας;

Οι φίλαθλοι του Αιγάλεω στέκονται πάντα στο πλευρό της ομάδας. Παρ’ όλες τις πίκρες που έχουν πάρει. Είναι φίλαθλοι που αγαπούν το Αιγάλεω και είναι Αιγάλεω. Γιατί ξέρετε και άλλες ομάδες που μπορεί να έχουν κάποιους φιλάθλους όμως δεν είναι μόνο η ομάδα τους είναι και κάτι άλλο από μεγάλη ομάδα. Οι φίλαθλοι του Αιγάλεω είναι μόνο Αιγάλεω.


Αυτό που θέλω από όλους τους φιλάθλους είναι να μην δημιουργούν προβλήματα για οποιοδήποτε λόγο είτε έχουν δίκαιο είτε άδικο. Διότι εκτός των προστίμων, πρέπει να φέρουμε και άλλους παλαιούς φιλάθλους που απέχουν είτε λόγω κατηγορίας ή λόγω επεισοδίων. Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως χρειαζόμαστε την ύπαρξη όλου του φίλαθλου κόσμου του Αιγάλεω.

  • Ο φετινός στόχος γνωρίζουμε όλοι ότι η σωτηρία. Του χρόνου εκτιμάτε ότι η ομάδα θα μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Ο στόχος μας φέτος βεβαίως είναι η σωτηρία που είναι δεδομένη. Αν και προσωπικά δεν δέχομαι την θέση που είμαστε. Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και το έχουμε αποδείξει. Εγώ λοιπόν σας λέω πως η ομάδα μας φέτος θα είναι στις 5 πρώτες θέσεις.


Για τον επόμενο χρόνο λοιπόν θα πρωταγωνιστήσουμε για την άνοδο. Ήδη έχω δώσει εντολές για ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία με ταλέντο και ψυχή πρωταθλητή. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν θα υπάρχουν στην ομάδα έμπειροι. Βεβαίως θα υπάρχουν.

  • Να είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα το Αιγάλεω θα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες;

Το Αιγάλεω Κε Νικολαΐδη είναι μια μεγάλη ομάδα που δεν επιτρέπεται να παίζει σε μικρότερη κατηγορία από την Α’ ΕΘΝΙΚΗ. Ο στόχος μου λοιπόν είναι αυτός και πιστέψτε με θα επιστρέψει το συντομότερο και από την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Θέλω να ευχαριστήσω το φίλαθλο κόσμο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Επίσης τον προπονητή Θωμά Γράφα, τους βοηθούς, τον Γεν. Αρχηγό Γιανναράκη Γιώργο . Επίσης για άλλη μια φορά τον Κωνσταντόπουλο Γιώργο που χωρίς ιδιοτέλεια βοηθά την ομάδα όπως εκείνος ξέρει καλύτερα.


Ευχαριστώ επίσης τους Βασίλη Βασιλειάδη, Γαζεπίδη Παναγιώτη, τον Κόσμιο Δημήτρη και εσάς προσωπικά.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΙΔΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...