Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Πλατεία "Εσταυρωμένου"



Με την ονομασία αυτή είναι περισσότερο γνωστή η πλατεία "Ελευθερίου Βενιζέλου", που βρίσκεται στην "καρδιά" της πόλης του Αιγάλεω και επί της Ιεράς Οδού, στο μέσο της απόστασης μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισσού και Θηβών.

Αιτία είναι η παρουσία του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, ο οποίος είναι χτισμένος ακριβώς δίπλα της. Ουσιαστικά λοιπόν η πλατεία αποτελείται από δύο τμήματα, τα οποία διαχωρίζονται από την οδό Σμύρνης, που για κάποιο μικρό διάστημα είχε πεζοδρομηθεί σε εκείνο το σημείο της.

Στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου βρισκόταν το άγαλμα της Ελευθερίας, που λόγω των έργων για τη διαμόρφωση σταθμού του Μετρό (η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε επίσημα το Σάββατο 26 Μαϊου 2007) έχει μεταφερθεί στο πλάϊ του Ναού, στο βόρειο δηλαδή τμήμα της πλατείας, γνωστό σαν πλατεία "Εσταυρωμένου". Απέναντι από το άγαλμα της Ελευθερίας υπάρχει προτομή του Ελ. Βενιζέλου, έργο του γλύπτη Σ. Βαλασάκη.

Η πλατεία θεωρείται και είναι το μεγαλύτερο κέντρο εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
  • Πηγή: Ελληνική Βικιπαίδεια (άρθρο χρήστης αΝώΔυΝος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...