Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Ζουρίδης, η αιγαλιώτικη "πένα"!


Ο Γιώργος Ζουρίδης αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσημες φυσιογνωμίες στην αθλητική ιστορία του τόπου μας και ένα ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της αιγαλιώτικης οικογένειας. Αθλητικογράφος από τους παλαιότερους του χώρου, καλύπτει εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια το ρεπορτάζ των αθηναϊκών ποδοσφαιρικών ομάδων και ιδιαίτερα του Αιγάλεω, όπου και διαμένει μόνιμα μετά το γάμο του. Γεννημένος στην Αθήνα το 1938 και μεγαλωμένος στο Περιστέρι, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη δημοσιογραφία το 1970, από τις στήλες της εφημερίδας "ΦΩΣ των Σπόρ", όπου και συνεχίζει έως και σήμερα. Διακρίθηκε για τις αναλυτικές και πολύ περιγραφικές ανταποκρίσεις του επί σειρά ετών, ενώ κατά καιρούς εργάσθηκε στις εφημερίδες "Μεσημβρινή", "Αθλητικό Περιστέρι" και "Κρητικά Νέα".

Το ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ επιθυμώντας να τιμήσει τον ακάματο αυτό εργάτη της αθλητικής δημοσιογραφίας προχωρεί στη δημοσίευση της όμορφης συζήτησης που είχε μαζί του:
  • Κύριε Ζουρίδη ποιοί είναι οι άνθρωποι που σας βοήθησαν περισσότερο στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας σας;
Γ.Ζ.: Οπωσδήποτε ο κ. Θεόδωρος Νικολαΐδης που μου προσέφερε τη θέση την εφημερίδα του "Φωτός" και ο οποίος ακόμη κρατά τα ηνία της, αλλά φυσικά και ο αείμνηστος φίλος και συνάδελφος Σεραφείμ Ευαγγελίου, με τον οποίο καλύψαμε άπειρες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

  • Θυμάστε κάποιον αγώνα ιδιαίτερα;

Γ.Ζ.: Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο παιχνίδι από τα τόσα πολλά που έγραψα. Ωστόσο έντονη ανάμνηση έχω από ένα πρωϊνό ματς στο Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας, μεταξύ του τοπικού Άρη και του Ατρομήτου Αθηνών για τη Β' Εθνική, που απ' το κρύο τουρτουρίζαμε με το Μάκη (σ.σ. Ευαγγελίου). Ακόμη, θυμάμαι ζωντανά τον αγώνα μπαράζ της Κρήτης μεταξύ Αιγάλεω και Ρόδου, στο γήπεδο του ΟΦΗ, το καλοκαίρι του ΄81.

  • Το σκίτσο που παραθέτουμε για σας (παρμένο από φωτογραφία σας, σε συνέντευξη που πήρατε από τον προπονητή Ανδρέα Σταματιάδη) σας γυρνάει πίσω στο χρόνο;

Γ.Ζ.: Βέβαια θυμάμαι. Το στιγμιότυπο είναι παρμένο το καλοκάιρι του 1982 στο γραφείο του σπουδαίου φωτογράφου Ανδρέα Καλογερόπουλου και αποτυπώνει ζωντανά την ικανοποίηση όλων από την υπογραφή συμβολαίου του Σταματιάδη, ο οποίος εκείνη τη χρονιά οδήγησε την ομάδα του Αιγάλεω ξανά στην Α' Εθνική!  

  • Τι θα θέλατε να συμβουλέψετε ένα νέο παιδί που ξεκινά την καριέρα του;

Γ.Ζ.: Θα του έλεγα πως ότι κι αν επιλέξει να κάνει, πρέπει και οφείλει να το αγαπά πραγματικά. Μόνο έτσι θα διακριθεί και θα προοδεύσει στη δουλειά του. Προσωπικά μιλώντας, αισθάνομαι σαν να μην πέρασε ούτε μέρα από τότε που άρχισα να δημοσιογραφώ, νοιώθω σα να ξεκίνησα μόλις χθες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...