Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ένας χρόνος δίχως το Ζάχο...

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που ο εμβληματικός Ζαχαρίας Λυκουρίνος εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 74 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την αθλητική οικογένεια του Αιγάλεω. Ο δικός μας "Ζάχος", όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούσαν όλοι, συνέδεσε τη μακρόχρονη ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία αποκλειστικά με το σύλλογο του Αιγάλεω Α.Ο., τον οποίο υπηρέτησε με φανατική προσήλωση και συνέπεια ως αθλητής, επί 19 ολόκληρα χρόνια (1962 - 1980), ενώ εν-συνεχεία υπήρξε και προπονητής του. 

Παράλληλα, όμως, με τις διάφορες κατά καιρούς πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε, πέτυχε να ξεπεράσει τα αμιγώς αθλητικά όρια για να αναδειχθεί σε μία πολυσήμαντη μορφή, το κοινωνικό έργο της οποίας έχει καθιερωθεί και καταγραφεί στη συλλογική μνήμη. 

Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...